Ελλάδα

Κούγιας για τραγωδία Αίγινας: «Επιμένουμε, ουδέποτε οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος»

Ακούστε το άρθρο

“Όπως είναι γνωστό, τα θύματα του ναυαγίου που εξελίχθηκε σε τραγωδία στην Αίγινα με τέσσερις θανάτους και πέντε τραυματισμούς και οι ναυαγοί που πέρασαν απίστευτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία ουδέποτε πίστεψαν ότι χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, που βύθισε την λάντζα που μετέφερε στην Μονή τα θύματα, ήταν ο υπερήλικας Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, απεβίωσε”.

Αυτά αναφέρονται στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το νομικό γραφείο Κούγια που εκπροσωπεί τα θύματα της τραγωδίας της Αίγινας.

“Τα θύματα, για τον λόγο αυτό, είχαν υποβάλλει στην Ανακριτή Πειραιώς, που χειρίστηκε την υπόθεση, αίτημα να γίνει η άρση του απορρήτου της συνδέσεως κινητής τηλεφωνίας, την οποία κατείχε και χρησιμοποιούσε ο αποβιώσας Θρασύβουλος Λυκουρέζος την ημέρα του ναυαγίου, καθώς και εφτά ακόμα ατόμων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αμέσως μετά το συμβάν”, σημειώνεται.

“Από την άρση του απορρήτου προέκυψαν, ω του θαύματος, άνω των εκατό τηλεφωνικές επικοινωνίες του Λυκουρέζου και των υπολοίπων επτά προσώπων, για τα οποία επίσης ήρθη το απόρρητο, αμέσως μετά το ναυάγιο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η υπεράσπιση των θυμάτων σημειώνει πως “ζητούσε επιμόνως από την κυρία Ανακριτή, γιατί οι αριθμοί αυτοί και οι κλήσεις που αντάλλαξαν με τον αποβιώσαντα Θρασύβουλο Λουκουρέζο και τα επτά πρόσωπα, για τα οποία διατάχθηκε κι έγινε η άρση του απορρήτου, δεν διερευνώνται”.

“Δηλαδή να διερευνηθεί, πρώτον σε ποιον ανήκουν όσοι αριθμοί φέρονται να ανήκουν σε άγνωστους συνδρομητές, και δεύτερον να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις τόσο ο Λυκουρέζος και οι επτά, για τους οποίους διατάχθηκε η άρση του απορρήτου, όσο και αυτοί που συνομίλησαν μαζί τους για το τι είπαν. Αντί η κυρία Ανακριτής να πραγματοποιήσει αυτήν την αναγκαία διαδικαστική πράξη, έκλεισε το φάκελο”, αναφέρεται συγκεκριμένα.

“Η υπεράσπισή μας σήμερα κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς αίτηση διενέργειας συμπληρωματικής κύριας ανακρίσεως κατ’ άρθρο 309 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα παραπάνω ζητήματα”.

“Τα θύματα που επιβίωσαν του ναυαγίου και οι συγγενείς των θανόντων περιμένουν με αγωνία την απάντηση σε αυτό το αίτημά τους, αφού ουδέποτε, όπως αναφέρουμε ανωτέρω, έχουν πιστέψει ότι ο εμφανισθείς με καθυστέρηση τριών ωρών στο λιμεναρχείο Αίγινας, Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ήταν ο χειριστής του ταχυπλόου και αντίθετα είναι βέβαιοι ότι ο χειριστής ήταν ένας νεαρός 30 ετών, ο οποίος επέβαινε στο ταχύπλοο με μια νεαρή φίλη του, αφού οι ναυαγοί αυτούς είδαν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα