Ελλάδα

Κούνεβα για επίθεση με βιτριόλι: Οι πόνοι των ματιών που καίγονται είναι οι πιο φρικτοί που έχω νιώσει

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονη Ιωάννας στην Καλλιθέα, η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, θυμάται την επίθεση που είχε δεχθεί και η ίδια πριν από περίπου δώδεκα χρόνια.

Η πρώην ευρωβουλευτής, μιλώντας στο protothema.gr, θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τα μεσάνυχτα της 22ης Δεκεμβρίου 2008, όταν δύο άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια όρασης από το ένα μάτι, βλάβες στο πρόσωπο και σε εσωτερικά όργανα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είπε χαρακτηριστικά, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται: “Οι πόνοι των ματιών που καίγονται από το οξύ είναι οι πιο φρικτοί πόνοι που έχω βιώσει. Έχω κάνει συνολικά 31 χειρουργεία, τα 20 εκ των οποίων τα έκανε στη Γαλλία. Και έχω να κάνω κι άλλα ακόμα. Ξέρετε, όταν κάνεις μεταμόσχευση δέρματος, πρέπει ο οργανισμός να υιοθετήσει το ξένο σώμα, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει. Στην Γαλλία όταν πήγα για να συνεχίσω την θεραπεία μου, κάνοντας ταυτόχρονα σερί χειρουργικές επεμβάσεις, οι γιατροί εκεί μου είπαν ότι κανονικά έπρεπε να είχα πεθάνει. Ευτυχώς, οι γιατροί στην Ελλάδα είχαν κάνει ότι περνούσε απο το χέρι τους για να με βοηθήσουν”.

Επιπλέον, η πρώην ευρωβουλευτής εξέφρασε την επιθυμία, να συναντηθεί με τους γονείς της 34χρονης ή έστω να μιλήσει μαζί τους στο τηλέφωνο, για να τους κατευθύνει, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν.

Όλη η επικαιρότητα