Τουρισμός

Κουντουρά: Πρωτοφανής η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα από Ινδία και Σαουδική Αραβία

Ακούστε το άρθρο
Πρωτοφανή ζήτηση παρουσιάζει φέτος η Ελλάδα στις παγκόσμιες αγορές. Σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, η ζήτηση από τις εκτός Σέγκεν χώρες, όπως οι χώρες της Ασίας (Ινδία, Κίνα, Κορέα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Αραβικές χώρες) αναμένεται να εκτιναχθεί από φέτος.
Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή της στο Δήμο Βερύκιο, η κα Κουντουρά πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των κορυφαίων tour operators της Ινδίας, τουριστικών ομίλων καθώς και ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της αγοράς και με στόχο  την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Ελλάδα.
Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι Ινδοί πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη, και στο υπουργείο τουρισμού πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει μεγάλο μέρος της “πίτας”.  “Eίναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε όλους τους ταξιδιώτες που θα έρθουν στην Ελλάδα“, τόνισε η κα Κουντουρά.
Επίσης, η Υπουργός Τουρισμού έκανε εκτενή αναφορά για την επίσκεψή της στο Ριάντ. Σημείωσε μάλιστα το γεγονός οι Σαουδάραβες “αγαπούν πολύ την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και μας προτιμούν για τις διακοπές τους όλο τον χρόνο“.

Όλη η επικαιρότητα