Αγροτικά Ηλεία

«Κούρεμα» 91% σε δάνεια αγρότη από την Ηλεία – Μια σημαντική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού

Ακούστε το άρθρο

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 18.000 ΕΥΡΩ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ 194.000 ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ!

Δικαστική απόφαση – σταθμός έδωσε ανάσα σε απεγνωσμένο αγρότη, από τον οποίο η τράπεζα ζητούσε να πληρώσει συνολικά 194.000 €, για παλαιότερη δανειοδότησή του που αυξήθηκε υπερβολικά. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση ο αγρότης αυτός καλείται πλέον να πληρώσει 18.000 € και όχι άμεσα, γεγονός που σημαίνει ότι του έγινε κούρεμα κατά 91%.

Πρόκειται για απόφαση που διακρίνεται από ιδιαιτέρως ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ουσιαστικά αναγνωρίζει την αντικειμενική αδυναμία του κόσμου να μπορέσει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, στην προκειμένη περίπτωση αγρότη από την περιοχή του Βαρθολομιού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε από το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού, με τη δικηγόρο του αγρότη Κωνσταντίνα Τσάκωνα να δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη της δίκης και το κούρεμα των χρεών του πελάτη της κατά 91%.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο αιτών και εντολέας μου είχε λάβει από την πιστώτρια τράπεζα πέντε τραπεζικά προϊόντα, εκ των οποίων τα τρία ήταν στεγαστικά και τα δύο επιχειρηματικά. Είχε λάβει τραπεζικά προϊόντα συνολικής οφειλής 194.000€ και με την απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείου Μυρτουντίων Λεχαινών, καλείται να καταβάλει για διάστημα 24 μηνών μηδενικές καταβολές και για να διασφαλίσει την προστασία της κύριας κατοικίας του για το άρθρο 9, παράγραφος 2 του νόμου 3869, να καταβάλει το ποσό των 101,40€. Δηλαδή να καταβάλει συνολικά 18.000 ευρώ έναντι συνολικής οφειλής 194.000€. Πρόκειται για ένα κούρεμα 91% και μία πρωτοποριακή απόφαση η οποία δίνει ανάσα στο νομό της Ηλείας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα».

Με το μεγαλύτερο μέρος του νομού να ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, μια τέτοια απόφαση μαζί με άλλες που έχουν προηγηθεί, φέρνουν χαμόγελα και ελπίδες στον κόσμο που εκτιμά πως μπορεί να έχει την ίδια ευχάριστη κατάσταση σε ανάλογες περιπτώσεις που αναμένονται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα