Ηλεία

Κουρουμπλής: «Στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων τα έργα στο χερσαίο τμήμα του Κατακόλου»

Θετικά είναι τα νέα για το λιμάνι του Κατακόλου, μετά την συνάντηση του δήμαρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που πραγματοποιήθηκε χθες στη Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του υπουργού ο δήμαρχος Πύργου επανυπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου κατασκευής στεγάστρων στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού.

Το θέμα παρουσίασε διεξοδικά ο Ηλείος γενικός γραμματέας του υπουργείου Διονύσης Καλαματιανός.

Μετά την παρουσίαση ο κ. Κουρουμπλής έκανε την εξής δήλωση: «Το ζήτημα έγινε αντιληπτό για την σπουδαιότητα του, όσον αφορά την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του λιμένος. Στην πρώτη κατανομή χρηματοδοτήσεων του υπουργείου για τα έργα των λιμένων της χώρας, από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, θα ενταχθεί και το συγκεκριμένο έργο για την απρόσκοπτη εξέλιξη της διαγωνιστικής του διαδικασίας».

Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Κουρουμπλή ο Γαβρίλης Λιατσής είπε ότι: «Μετά την συνεννόηση που είχα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή, έχουν αρθεί με την παρέμβαση του κ. υπουργού, οι όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν από τις αλλαγές του διαγωνιστικού νομοθετικού πλαισίου. Έτσι το Κατάκολο μετά τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν δεν θα στερηθεί του σπουδαίου αυτού έργου».

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής δήλωσε: «Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι πράγματι νοιώθει και πράττει ως επίτιμος δημότης Πύργου. Ιδιαίτερη χαρά νιώθω που ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός συνείσφερε στην ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου για το τουριστικό λιμάνι της γενέτειρας του».

Να σημειωθεί πως στην συνάντηση συμμετείχαν και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Χάρης Αντύπας καθώς και διευθυντής Προγραμματισμού Άρης Φιλιππόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα