Ηλεία

Κουρούτα: «Στον αέρα» η λειτουργία του δημοτικού κάμπινγκ

Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ανοίξει
ο κατασκηνωτικός χώρος

Εν αμφιβόλω τίθεται η λειτουργία του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου και για την ακρίβεια είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν θα λειτουργήσει το κατασκηνωτικό κομμάτι και πλέον καταβάλλεται προσπάθεια για να λειτουργήσει το επισιτιστικό κομμάτι.

Ως γνωστόν η έκταση του δημοτικού κάμπινγκ έχει περάσει στην ΕΤΑΔ και κάθε χρόνο παραχωρείται για τρεις μήνες στην Αναπτυξιακή επιχείρηση του δήμου Ήλιδας και με μίσθωση λειτουργούσαν μέχρι πέρυσι τόσο ο χώρος των κατασκηνώσεων όσο και το κομμάτι των επισιτιστικών δομών.

 

Δεν υπάρχει άδεια

Ωστόσο, η έλλειψη άδειας λειτουργίας έχει επιφέρει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και τα πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί, για τα οποία έχει προσφύγει δικαστικά ο δήμος Ήλιδας, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για την λειτουργία της δομής, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένη η ΕΤΑΔ να προχωρήσει σε νέα επί μισθώσει παραχώρηση.

Όπως ανέφερε στην ‘Π’ ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ακινήτων κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος, η διαδικασία για την παραχώρηση μέσω της ΕΤΑΔ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια και στην παρούσα φάση έχει επικεντρωθεί στην παραχώρηση, τουλάχιστον, των επισιτιστικών δομών.

Σε περίπτωση που υπάρξει θετική έκβαση, όλα δείχνουν ότι την λειτουργία του open bar θα αναλάβει η ίδια η Αναπτυξιακή Εταιρεία, όπως είχε γίνει και πέρυσι, καθώς δεν είχαν ευοδωθεί οι διαγωνισμοί μίσθωσης.

Πέρυσι είχαν προχωρήσει οι διαγωνισμοί για την μίσθωση του open bar, του εστιατορίου και της ψησταριάς, ωστόσο δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση και προχώρησε η δεύτερη φάση που ήταν η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης με ενδιαφερόμενους. Και πάλι όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα και έτσι πέρυσι το open bar λειτούργησε από την Αναπτυξιακή.

Σε περίπτωση που εξασφαλιστεί και φέτος η παραχώρηση, όλα δείχνουν ότι η Αναπτυξιακή θα είναι αυτή που θα λειτουργήσει και πάλι το open bar, αφενός γιατί δεν φαίνεται να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη, αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να προχωρήσει η διαγωνιστική και λοιπές διαδικασίες. Μην ξεχνάμε ότι ο Ιούνιος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Πάντως, ο κ. Ευσταθόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την παραχώρηση του επισιτιστικού κομματιού και αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Όλη η επικαιρότητα