Ηλεία

Κουρούτα: Οι δυνατοί άνεμοι «σήκωσαν» παραλιακό κατάστημα… (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ζημιές σε παραλιακό κατάστημα στην Κουρούτα προξένησε το δυνατό μπουρίνι που έπληξε και την περιοχή του δήμου Ήλιδας, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτό.

Τα «σημάδια» τους στην περιοχή της Αμαλιάδας, κυρίως στην Κουρούτα, άφησε το χθεσινό μπουρίνι που έπληξε τον νομό, προκαλώντας ζημιές στο πέρασμά του. Οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν σε καφετέρια στην Κουρούτα, στην περιοχή της περιηγητικής, αλλά και στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ.

Μάλιστα, την ώρα του σφοδρού μπουρινιού, με κάποιους να μιλούν και για ανεμοστρόβιλο, ευτυχώς δεν υπήρχε πελάτης στο κατάστημα που επλήγη, ενώ οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν να καταφύγουν σε ασφαλές σημείο. Κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και σε επαρχιακές και δημοτικές οδούς, δεν έλειψαν οι πτώσεις δέντρων, με την Πολιτική Προστασία του δήμου Ήλιδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.

Σημαντικές ζημιές υπέστη το κατάστημα «Επικούρειος Κήπος» στην Κουρούτα.

Όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» η υπεύθυνη του καταστήματος κα Χρυσή Αντωνάτου, όλα έγιναν ξαφνικά περίπου στις 2 το μεσημέρι.

«Ήμουν μέσα και ξαφνικά ακούω ένα βουητό και αέρα. Βγαίνω έξω και δεν μπορούσα να σταθώ. Φοβήθηκα και έτρεξα γρήγορα μέσα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, άρχισαν να πετάνε γλάστρες τραπέζια και ότι υπήρχε έξω να ξηλώνεται. Αυτό διήρκησε ούτε δύο λεπτά. Ήταν φοβερό. Πήγα μέσα και κρύφτηκα…», είπε η κα Αντωνάτου.

Η επιχείρηση το 2016 είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από υδροστρόβιλο, που είχε πλημμυρίσει όχι μόνο τον χώρο της καφετέριας, αλλά και τον όροφο, που λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μικροζημιές έγιναν και σε άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή, κυρίως σε τραπεζοκαθίσματα και τέντες.

Ζημιές, ωστόσο, έγιναν και στο Δημοτικό Κάμπινγκ, όπου κατέπεσαν δέντρα στο εστιατόριο, αλλά και σε άλλα σημεία. Δέντρα έπεσαν και σε διάφορα άλλα σημεία κυρίως σε δρόμους, όπως στον δρόμο Αμαλιάδας – Κουρούτας και Δουνεικων – Αγίας Μαρίνας.

Όλη η επικαιρότητα