Ηλεία

Κουρούτα: «Δεν ήμουν εγώ!…» – Αρνείται την εμπλοκή στο αιματηρό επεισόδιο ο 17χρονος

Ο ανήλικος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι δεν γνώριζε και δεν είχε καμία απολύτως επαφή με το 19χρονο θύμα και την παρέα του, αλλά ούτε ήταν παρών την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση για την οποία κατηγορείται φαίνεται πως υποστήριξε ενώπιον την Ανακρίτριας Αμαλιάδας ο 17χρονος για το αιματηρό επεισόδιο έξω από κέντρο διασκέδασης στην Κουρούτα τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Αμαλιάδας και σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του ανήλικου, Μίλτο Δημητρόπουλο, ο ισχυρισμός του εντολέα του βασίζεται και στο γεγονός ότι το βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που προσκομίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης καταδεικνύει το γεγονός ότι ο 17χρονος μαζί με την παρέα του, που αποτελούταν από ακόμα δύο άτομα, στις 03:45 π.μ. είχαν αποχωρήσει από το κατάστημα στο οποίο έλαβε το επεισόδιο και την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το κέντρο διασκέδασης στην Κουρούτα.

Όσον αφορά το επεισόδιο και την επίθεση για την οποία κατηγορείται ο 17χρονος, ο κ.Δημητρόπουλος τόνισε πως από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων προσδιορίζεται ότι έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 π.μ. και 04:30 π.μ. στον εξωτερικό χώρο νυχτερινού κέντρου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Δημητρόπουλος στην εφ. «Πατρίς», υπάρχουν καταθέσεις από την παρέα του συγκεκριμένου ατόμου(σ.σ. του θύματος) όπου κανείς δε γνώριζε και δεν είδε το άτομο που επιτέθηκε με το μαχαίρι, ενώ ο εντολέας του αναγνωρίστηκε μια ημέρα μετά το επεισόδιο (σ.σ. 12 Αυγούστου) μέσω μια φωτογραφίας που είχε αναρτηθεί από το προφίλ ενός εκ των δύο φίλων του στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης «Instagram».  Επίσης, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης από τις αστυνομικές Αρχές δε βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο ο 19χρονος δέχθηκε την επίθεση.

«Ο 17χρονος δεν γνώριζε καν το συγκεκριμένο άτομο που τον κατήγγειλε. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση ή επαφή μαζί του, αλλά ούτε με την παρέα του. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ξεχωριστές παρέες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ο εντολέας μου και οι γονείς του επιφυλάσσονται να προβούν σε κάθε νομική διαδικασία προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας στην οποία προέβη ο 19χρονος, είναι ψευδές, διότι αναφέρεται ότι αναγνωρίζει το ένα από τα τρία άτομα μέσω μιας φωτογραφίας από το Instagram, όταν την προηγούμενη ημέρα δε γνώριζε καν τα χαρακτηριστικά του ατόμου που του επιτέθηκε.

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά είναι και συκοφαντικό για τον ανήλικο και την οικογένειά του. Θα κινηθούν νομικά κατά του συγκεκριμένου ατόμου γιατί αυθαίρετα και αναιτιολόγητα κατονομάζει και φωτογραφίζει ένα άτομο, ότι φέρεται να έχει τελέσει ένα τόσο σοβαρό ποινικό αδίκημα χωρίς να έχει την οποιαδήποτε σχέση με το αδίκημα αυτό» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου κατηγορούμενου, Μίλτος Δημητρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα