Πολιτική

Κουτσούμπας: Όχι σε αύξηση τιμών στα φάρμακα – Απαγόρευση των «παράλληλων εξαγωγών»

«Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την κατάσταση που υπάρχει για αύξηση των τιμών των φαρμάκων, όπως ήδη ψελλίζουν διάφοροι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων»
Ακούστε το άρθρο

Όχι σε αύξηση των τιμών στα φάρμακα και πλήρης και δια παντός απαγόρευση των «παράλληλων εξαγωγών» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να αξιοποιήσει τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα για να αυξήσει τις τιμές «όπως ήδη ψελλίζουν διάφοροι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων».

Στο βωμό της αγοράς

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό αγοράς και του κέρδους όπου τα φάρμακα διακινούνται ως εμπόρευμα σε μια περίοδο έξαρσης των λοιμώξεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης των λοιμώξεων αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της πολιτικής που θεωρεί το φάρμακο εμπόρευμα, που πουλιέται, αγοράζεται και διακινείται ανάλογα με το κέρδος και ρυθμίζεται με τους κανόνες της αγοράς.

»Αυτό ακριβώς συμβαίνει είτε όταν ο λαός χρυσοπληρώνει τα φάρμακα, είτε όταν οι πολυεθνικές και οι φαρμακαποθήκες αποσύρουν σκευάσματα και κάνουν «παράλληλες εξαγωγές» για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Αυτή είναι και η περιβόητη ελεύθερη αγορά της ΕΕ, που όλα τα άλλα κόμματα έχουν ως «ευαγγέλιο».

Να μην τολμήσει
»Το ΚΚΕ έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα εδώ και μήνες, με διάφορες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την κατάσταση που υπάρχει για αύξηση των τιμών των φαρμάκων, όπως ήδη ψελλίζουν διάφοροι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων. Λύση για τον λαό δεν αποτελούν τα μέτρα της κυβέρνησης, λύση είναι να απαγορευτούν τώρα όλες οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, πλήρως και για πάντα.

»Φάρμακο δωρεάν για τον λαό, διαθέσιμο για κάθε ασθενή που το χρειάζεται, την ώρα που το χρειάζεται!».

Όλη η επικαιρότητα