Κουτσούμπας: Παράδειγμα για όλη τη χώρα η δημοτική αρχή της Πάτρας

Share

Συνάντηση με το δήμαρχο Πάτρας είχε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Κατά την υποδοχή του κ. Κουτσούμπα στο Δημοτικό μέγαρο της πόλης, ο Κώστας Πελετίδης τον ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια για το καλό του λαού μας θα συνεχιστεί».

Συλλογική δράση

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε εδώ στην Πάτρα γιατί ακριβώς αυτός ο λαός, αυτός ο κόσμος έχει μία δημοτική αρχή αγωνιστική, με επικεφαλής τον Κώστα τον Πελετίδη ως δήμαρχο που όλα αυτά τα χρόνια διεκδικεί, αγωνίζεται και βρίσκεται στο πλευρό του πατραϊκού λαού».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε υπόδειγμα την Πάτρα σημειώνοντας ότι «πολλοί δήμαρχοι, πολλά δημοτικά συμβούλια που επισκέπτομαι σε όλη τη χώρα, μας λένε ότι η Πάτρα όντως είναι υπόδειγμα και αυτό γίνεται χάρη στην μεγάλη δουλειά, τη συλλογική δράση όλων εδώ στην Πάτρα με επικεφαλής τον Κώστα τον Πελετίδη».

Και πρόσθεσε ότι «η ανανέωση της θητείας του για άλλη μία φορά, ακριβώς θα δείξει ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να ανέβη σε ακόμα ανώτερα επίπεδα». Ο κ. Κουτσούμπας απεύθυνε κάλεσμα εν όψει των επικείμενων εκλογών, για ενίσχυση του ΚΚΕ, σημειώνοντας, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ριζικής αλλαγής με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023.
(EUROKINISSI)
Αγωνιστική και δημοτική αρχή

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Πολύ συχνά βρισκόμαστε βέβαια στην Πάτρα, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μόνο ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της πατρίδας μας, με χιλιάδες εργαζόμενους, με συνανθρώπους μας, που υποφέρουν μέσα σε αυτό το σύστημα και με αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα, θέλω να επισημάνω ότι βρισκόμαστε εδώ στην Πάτρα, γιατί ακριβώς αυτός ο λαός, αυτός ο κόσμος έχει μία αγωνιστική δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη, ως δήμαρχο, που όλα αυτά τα χρόνια διεκδικεί, αγωνίζεται, βρίσκεται στο πλευρό του πατραϊκού λαού.

»Είναι υπόδειγμα, παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Πολλοί δήμαρχοι, πολλά δημοτικά συμβούλια που επισκέπτομαι σε όλη την χώρα, ακριβώς αυτό το πράγμα μας λένε. Η Πάτρα όντως είναι υπόδειγμα. Και αυτό γίνεται χάρη στη μεγάλη προσφορά, τη δουλειά, τη συλλογική δράση όλων με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη. Και βέβαια η ανανέωση της θητείας του για ακόμη μία φορά θα δείξει ότι όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να ανέβει και σε ακόμη ανώτερα επίπεδα.

Η Πάτρα αλλάζει

Η Πάτρα αλλάζει, έχει ήδη αλλάξει, το βλέπουμε όλοι όσοι ερχόμαστε εδώ. Μιλάμε όχι μόνο γι’ αυτό που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, αλλά κυρίως για τις υποδομές, όλα αυτά που γίνονται και τα απολαμβάνει ο πατραϊκός λαός με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, από την υποχρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης και των δήμων, από μία σειρά τέτοια προβλήματα που δημιουργούν όμως οι άλλες πολιτικές. Γι’ αυτό ο αγώνας, η διεκδίκηση είναι το παν.

Είμαστε στο πλευρό του πατραϊκού λαού, της δημοτικής αρχής, των μαζικών φορέων εδώ του νομού, για να κάνουμε οτιδήποτε καλύτερο γίνεται. Και βεβαίως και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να απευθύνω ένα κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί μόνο τελικά ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στο δρόμο της ριζικής αλλαγής με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου

Ο κ. Κουτσούμπας ακολούθως είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δ. Μαρμούτα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην Πάτρα, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο σπίτι των εργαζομένων της Πάτρας, στο Εργατικό Κέντρο. Ένα ταξικό Εργατικό Κέντρο, που παλεύει για τα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης και της περιοχής, που βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος με μεγάλες επιτυχίες, με κατακτήσεις, πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων, όλων των εκμεταλλευομένων της πόλης και της περιοχής.

»Βρισκόμαστε στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου, των εργαζομένων, σωματείων της Πάτρας που αγωνίζονται αυτό το διάστημα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, που αγωνίζονται για κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, το οποίο είναι επείγον ζήτημα. Διότι τα διάφορα ψίχουλα, τα επιδόματα, οι δήθεν αυξήσεις που δίνει προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκης από αρχές Απρίλη στον κατώτερο μισθό, 30 έως 40 ευρώ, εξανεμίζονται την ίδια ώρα μέσα σε αυτή τη μεγάλη ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που υπάρχουν. Όντως είναι ένας αγώνας που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Πραγματική ανακούφιση

»Ταυτόχρονα χρειάζεται να ξεπαγώσουν οι τριετίες – γιατί παλιότερα υπήρχαν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τώρα πλέον δεν μπαίνουν – θα ήταν μια πραγματική ανακούφιση αν προστίθεντο στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς των εργαζομένων. Είναι από τα αιτήματα πάλης όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, μαζί με τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν, τις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, την ανακούφιση των εργαζομένων.

»Σε αυτό τον αγώνα είμαστε στο πλευρό και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, αγωνίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλευρό των εργαζομένων όλων των σωματείων, των ταξικών συνδικάτων της πατρίδας μας, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών τους που πραγματικά αγωνίζονται σε έναν πανελλαδικό συντονισμό, έτσι ώστε να επιβάλλουμε πραγματικά λύσεις. Και από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες».

Στο σπίτι του εργάτη

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Μαρμούτας με τη σειρά του δήλωσε:

«Καλωσορίσαμε στο ΕΚΠ, στο σπίτι του εργάτη, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τον ευχαριστήσαμε γιατί στον αγώνα που δίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι, στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, που μας φορτώνουν συνεχώς βάρη, είναι δίπλα μας τόσο στους δρόμους όσο και μέσα στο κοινοβούλιο με ερωτήσεις, προτάσεις νόμου, κ.λπ.

»Εμείς το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας, για μια καλύτερη ζωή, το μέλλον των παιδιών μας, την επιβίωση των οικογενειών μας, συνεχίζουμε απαρέγκλιτα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα όπως είχαμε το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλους χώρους στη χώρα, σε συνδικάτα των οποίων οι αγώνες φέρανε αποτελέσματα.

»Είναι σημαντικό για μας να έχουμε δίπλα μας το ΚΚΕ, να προχωράμε μαζί στον ίδιο δρόμο του αγώνα αταλάντευτα και πιστεύουμε ότι όλα θα είναι καλύτερα το 2023, ότι θα έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά».

Στις 7 το απόγευμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο της ΕΑΠ.