Πολιτική

Κουτσούμπας: Θα είμαστε δυναμική αντιπολίτευση απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, ο κ.Κουτσούμπας παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 16/5 συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», τονίζοντας παράλληλα πως ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία ευκαιρία ούτε στον τωρινό διαχειριστή της εξουσίας, ούτε στον προηγούμενο.
Ακούστε το άρθρο

Στους εργαζόμενους και τη νεολαία, απευθύνθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρακινώντας τους «να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να το δυναμώσουν, ώστε ο λαός να είναι δυνατός την επόμενη μέρα».

Συγκεκριμένα, ο κ.Κουτσούμπας παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 16/5 συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», τονίζοντας παράλληλα πως ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία ευκαιρία ούτε στον τωρινό διαχειριστή της εξουσίας, ούτε στον προηγούμενο.

«Προτιμούμε να είμαστε περιχαρακωμένοι από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, ή έχουν δώσει χείρα βοηθείας στο σύστημα για να περνάει άσχημα ο λαός μας και να μας φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, αλλά να είμαστε μαζί με το λαό και τους αγώνες του» σημείωσε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι και η επόμενη κυβέρνηση «θα είναι από χέρι αντιλαϊκή» με βάση τα προγράμματα των άλλων κομμάτων και ότι το ΚΚΕ θα είναι στη θέση της “δυναμικής αντιπολίτευσης, με το εργατικό λαϊκό κίνημα με τους φορείς του με τους αγώνες του”.

Εκτίμησε ότι και από τις εκλογές της 21ης Μαϊου θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα, καθώς, όπως είπε, «κυβέρνήσεις κάνουν αυτοί που έχουν κοινά προγράμματα» και σημείωσε ότι τα άλλα κόμματα «έχουν κοινές συνισταμένες», επικαλούμενος δηλώσεις των Μπακογιάννη, Τσαπανίδου και Βενιζέλου, ότι τα κόμματα τους «δεν έχουν μεταξύ τους τεράστιες και ουσιαστικές διαφορές στα μεγάλα ζητήματα».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν το θέλουν τώρα «για μικροκομματικους λόγους» και πρόσθεσε : «Και ποιος τους εγγυάται τους κύριους Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι θα υπάρχει αυτοδυναμία και με το μπόνους των 50+ εδρών στο πρώτο κόμμα, στις 2 Ιουλίου, καλοκαιριάτικα. Δε θα κάνουν τότε κυβέρνηση συνεργασίας? Έτσι δεν έγινε το 2012? Αυτό θα γίνει. Τότε θα κάτσουν. Γιατί να μην κάτσουν από τώρα και πρέπει να υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία των σαράντα ημερών; Τέλος πάντων, αυτό επιλέγουν».

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70%. Υπογράμμισε ότι ως το 2025, θα έχουμε άλλα 350 προαπαιτούμενα – νομοσχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης. Προαπαιτούμενα με τα οποία το ΚΚΕ διαφωνεί, ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα έχουν ψηφίσει στην Κομισιόν, στην Ευρωβουλή και έχουν πει δημόσια ότι θα τα στηρίξουν.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη. Όταν ένα πολιτικό κόμμα, ένας πολιτικός αρχηγός μιλάει και απευθύνεται στο ΚΚΕ ξέροντας τις θέσεις του, όχι γιατί θέλει να πιέσει το ΚΚΕ, ξέρει ότι δεν πιέζεται, ξέρει τις θέσεις μας, δεν είναι ανόητος, ούτε αφελής, καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τι λέμε και την προεκλογική περίοδο και όλη την τετραετία αυτή, όπως και όλη την τετραετία που κυβέρνησε εκείνος. ‘Αρα λοιπόν απευθύνεται σε κάποιους ψηφοφόρους του, που έχουν φύγει και συμπορεύονται σήμερα με το ΚΚΕ, θα το ψηφίσουν την Κυριακή. Κάθε μέρα δημοσιεύονται δηλώσεις, πρώην στελεχών, μελών, ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ως εδώ, θα πάμε τώρα να ενισχύσουμε το ΚΚΕ και αυτό τον στεναχωρεί, τον πειράζει. Δικαιολογημένο είναι όταν χάνει ψηφοφόρους του. Και για αυτό μιλά άσχημα και απαξιωτικά για το ΚΚΕ, ενώ και θα έπρεπε να μιλήσει με τους δικούς του συνεργάτες, να μιλήσει με τον κόσμο τον δικό του, να πείσει τον κόσμο τον δικό του, γιατί θέλει να του δώσει μια ευκαιρία».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για το σήμερα, για να έχει ο λαός ανάσες ανακούφισης, για τους πλειστηριασμούς, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία.

Όλη η επικαιρότητα