Ηλεία

«Το κρασί και το φαγητό είναι αγάπη!» – Απολαυστική βραδιά στην Παλαιά Αγορά Πύργου [VIDEO]

Διαφορετική από τα συνηθισμένα… άρα ξεχωριστή! Κι όχι μόνο για την διαφορετικότητα της αλλά και για την άρτια διοργάνωση της μιας και προσέφερε σε όλους όσοι αποφάσισαν να βρεθούν στο χώρο μια ολοκληρωμένη εμπειρία, συνδυάζοντας την γνώση των εκλεκτών καλεσμένων και τις καλά μελετημένες γεύσεις-πιάτα που προσφέρθηκαν με το τελευταίο να ικανοποιεί τα μάλλα τον ουρανίσκο τους! Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε την γλυκιά Ανοιξιάτικη βραδιά και την αίσθηση που αποπνέει ο πεζόδρομος της Παλαιάς Αγοράς, εκεί που κάποτε χτυπούσε η καρδιά της πόλης του Πύργου, κι «αποκτήστε» την εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη στην εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου εκεί…

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης –που συνδιοργάνωσαν το παραδοσιακό παντοπωλείο «Εδέατρος» και το Wine Bistro «Coq au vin»- ήταν η δημοσιογράφος-γευσιγνώστρια Νίκη Μηταρέα κι ο οινοποιός Γιώργος Τσιμπίδης, τα κρασιά και τα πιάτα, σκέτη απόλαυση, που τα συνόδευαν…

Αρχικά το λόγο πήρε η Νικη Μηταρέα που μιλώντας για το βιβλίο της «Με Κρασί και Ελληνικά» είπε ότι «είναι ένα βιβλίο για όσους αγαπούν τα κρασιά και τα ελληνικά προϊόντα. Το κρασί είναι ο πρωταγωνιστής και το χρησιμοποιώ και στις 61 συνταγές προτείνοντας ξεχωριστή ποικιλία για κάθε μια από αυτές. Προσπαθώ να φέρω τους ανθρώπους στην κουζίνα τους, να δοκιμάσουν τις γεύσεις του τόπου μας, αυτές που πρέπει να δείξουμε και σε όσους επισκέπτονται την χώρα μας. Μαζί με τα εκπληκτικά κρασιά της Μονεμβασιάς του Γιώργου Τσιμπίδη σας προτείνουμε απόψε (σ.σ. το Σαββατόβραδο) κάποιες από τις συνταγές του βιβλίου. Το κρασί και το φαγητό είναι αγάπη! Είναι ένας γάμος ο συνδυασμός των γεύσεων τους που αν πετύχει χαιρόμαστε απεριόριστα το φαγητό με τους φίλους μας». Η ιδία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρέπει να επιλέγουμε εμφιαλωμένα κρασιά για τα οποία οι οινοπαραγωγοί όλης της Ελλάδας μοχθούν πολύ, με το αποτέλεσμα, όμως, να τους δικαιώνει, μιας και οι ετικέτες τους γίνονται ανάρπαστες στο εξωτερικό!

Δίπλα από την Νίκη Μηταρέα, ήταν ο οινοποιός Γιώργος Τσιμπίδης (Οινοποιείο Monemvasia Winery), ο οποίος τόνισε ότι γεννήθηκε στη Μονεμβασιά και ασχολήθηκε με το κρασί από αγάπη, θέλοντας να συνεχίσει την ιστορία και την παράδοση του κρασιού της περιοχής, το οποίο κυριαρχούσε επί αιώνες σε όλα τα επίσημα δείπνα και τις συνόδους από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης για να “εξαφανιστεί” στη συνέχεια. «Μετά από προσπάθεια 15 ετών καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό κρασί που έγινε ΠΟΠ, το περίφημο κρασί Μονεμβασίας! Παράλληλα επαναφέραμε ποικιλίες που είχαν χαθεί όπως η Κυδωνίτσα, το Ασπρούλι, η Μονεμβασιά. Θαρρώ ότι και η Ηλεία έχει να προσφέρει κάτι αντίστοιχο»… συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο κόσμος που βρέθηκε στον πεζόδρομο -και είχε γεμίσει τα τραπέζια που υπήρχαν στο χώρο- είχε την  ευκαιρία να γευτεί ορισμένες από τις συνταγές του βιβλίου της Νίκης Μυταρέα και να τις συνοδέψει με το ανάλογα προτεινόμενο κρασί. Το μενού ήταν το ίδιο και για τα δυο καταστήματα με τους σεφ Πάνο Σιαντζή (σ.σ. “Εδεάτρος”) και Σπύρο Δρακούλη (σ.σ. “Coq au Vin”), να δέχονται τα εύσημα τόσο από τον κόσμο όσο και από την Νίκη Μυταρέα και τον Γιώργο Τσιμπίδη.

Μοναδική «παραφωνία» της βραδιάς αποτέλεσε –λίγο πριν το ξεκίνημα της εκδήλωσης- η παρουσία στο χώρο αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας που διαμαρτυρήθηκε για τον πάγκο που είχε στηθεί μπροστά από τα σκαλοπάτια της πίσω (κλειστής!!!) εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου. Ο αρχαιολόγος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε άδεια για κάτι τέτοιο (σ.σ. την οποία του επέδειξαν οι υπεύθυνοι των δυο καταστημάτων) … μετά την αρχική τους έκπληξη ο αρχαιολόγος εισέπραξε τις διαμαρτυρίες τόσο των διοργανωτών αλλά και του κόσμου και στη συνέχεια… αποχώρησε!

VIDEO:

 

Όλη η επικαιρότητα