Ελλάδα

Κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή

Ακούστε το άρθρο

Κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων έπεσε νεκρός το πρωί της Παρασκευής μετά από συμπλοκή με συγκρατούμενό του.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr πρόκειται για έναν 60χρονο Έλληνα κρατούμενο ο οποίος είχε έντονο καβγά με αλλοδαπό συγκρατούμενό του.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 60χρονος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του.

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Φώς στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία θα υποβληθεί η σορός του.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές

Το επεισόδιο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εκτός ελέγχου κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές στη χώρα καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί σειρά ακόμα και φονικών επεισοδίων με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο, μάλιστα, καταγράφηκε και σε βίντεο.

Μόλις χθες, Πέμπτη, στον Κορυδαλλό υπήρξε επεισόδιο με έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο Αλβανό να πέφτουν θύματα άγριου βασανισμού από ομάδα κρατουμένων που τους χτύπημε με μαστίγια από καλώδια.

Την Τρίτη στις φυλακές Αυλώνα είχαν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε κρατούμενους που χρησιμοποίησαν στον μεταξύ τους «πόλεμο» μέχρι πέτρες και καυτά λάδια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ανακοινώσεις που εκδίδει μετά από κάθε επεισόδιο φροντίζει να μιλά μόνο για «αντιπαραθέσεις» και για «τραυματισμούς».

Την ίδια ώρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις φυλακές προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινώνεται καθημερινά.

Όλη η επικαιρότητα