Αθλητισμός

«Κράξιμο» στη χρεοκοπημένη Ελλάδα για το «Αθήνα 2004»

i_bild_krazei_ti_hreokopimeni_ellada_gia_to_athina_2004.jpg
Ακούστε το άρθρο
«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», είναι ο τίτλος εκτενούς φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή τραγική κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

«Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα», αναφέρει η εφημερίδα και κάνει λόγο για γήπεδα και κτίρια που καταρρέουν.

«Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά, αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα», αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

Αναφερόμενος δε στην κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητικό κέντρο, ο συντάκτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, εάν οι δύο Γερμανοί «αργυροί» ολυμπιονίκες της Αθήνας στην συγχρονισμένη κατάδυση Αντρέας Βελς και Τομπίας Σέλενμπεργκ ήθελαν να επαναλάβουν την κατάδυσή τους, «θα έσπαγαν σήμερα όλα τα κόκαλα τους», καθώς η πισίνα δεν έχει καν νερό.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ απεικονίζει εκτός από το κολυμβητικό κέντρο, τα στάδια του μπέιζμπολ, του μπίτς-βόλεϊ και του χόκεϊ, αλλά και τις εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ και του Ολυμπιακού Χωριού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα