Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της Λάρισας! «Χρειαζόμαστε αντιτετανικούς ορούς και εμβόλια»

«Έφτασε η στιγμή η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Τέρμα στην καραμέλα της ατομικής ευθύνης. Η Υγεία του Λαού είναι άμεση προτεραιότητα.  Ζητάμε τη λήψη μέτρων, ΤΩΡΑ»
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στην πλητόμενη από τις πλημμύρες Θεσσαλία, επισημαίνουν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έλαβαν χώρα, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Θεσσαλίας και το φυσικό περιβάλλον, ζητά άμεσα την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, με στόχο την προστασία της Υγείας του Λαού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι γιατροί απαιτούν την άμεση εξασφάλιση των υγειονομικών δομών της περιοχής με αντιτετανικούς όρους και εμβόλια, προς κάλυψη της ασφάλειας των πολιτών που συρρέουν καθημερινά.

Οι πολίτες, όπως αναφέρεται, αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια αυτά από τα φαρμακεία, λόγω ελλείψεων.

Επιπροσθέτως, ζητούν τον προληπτικό αεροψεκασμό του θεσσαλικού κάμπου για την πρόληψη ασθενειών σχετιζόμενων με τα κουνούπια (Ιός Δυτικού Νείλου, Ελονοσία κλπ)

«Έφτασε η στιγμή η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Τέρμα στην καραμέλα της ατομικής ευθύνης. Η Υγεία του Λαού είναι άμεση προτεραιότητα.  Ζητάμε τη λήψη μέτρων, ΤΩΡΑ», καταλήγουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το newsit.gr.

Όλη η επικαιρότητα