Κόσμος

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις του ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα ουκρανικά σιτηρά

«Δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με την πρόοδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς»
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η κατάσταση περί τη συμφωνία «δεν βελτιώνεται για την ώρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να παραδώσει στον Πούτιν επιστολή στην οποία προτείνει «έναν δρόμο προς τα εμπρός με σκοπό τη βελτίωση, παράταση και διεύρυνση» της συμφωνίας που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν, δήλωσε πως η Ρωσία δεν είναι ακόμη ικανοποιημένη από το πώς προχωρεί η επίλυση του θέματος που αφορά τις ρωσικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, σύμφωνα πάντα με το TASS.

«Δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με την πρόοδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς» δήλωσε ο Βερσίνιν, έπειτα από συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με την πλέον υψηλόβαθμη αξιωματούχο του ΟΗΕ για το εμπόριο, Ρεμπέκα Γκρίνσπαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα