Αρθρογραφία

Κρέστενα: Αντί νοσοκομείου έρχεται Διοικητής!

krestena.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πολύ χαρούμενοι είναι οι Κρεστεναίοι και οι Ολύμπιοι γενικότερα, μόλις διάβασαν την είδηση περί της επικείμενης άφιξης Διοικητή στο  πρώην Νοσοκομείο Κρεστένων, μάλιστα δε, ετοιμάζονται να οργανώσουν ειδικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του.

Βέβαια, οι ίδιοι ποτέ δεν ζήτησαν  Διοικητή Νοσοκομείου, αλλά ζητούσαν, ζήτησαν και ζητούν συνέχεια από το 2000 και δώθε, Νοσοκομείο κανονικό, ας είναι και μικρό, αλλά να είναι νοσοκομείο, που να παρέχει τουλάχιστον πρωτοβάθμια φροντίδα και εργαστηριακές εξετάσεις.

Αντί αυτού η Πολιτεία, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα και περίεργα, σαν να μην γνωρίζει, πως ή  ίδια έχει φροντίσει από το 2000 μέχρι σήμερα, με παραλήψεις και σκόπιμες ενέργειες, χωρίς υπογραφές και με υπογραφές, ουσιαστικά να έχει κλείσει το Νοσοκομείο Κρεστένων.

Έτσι λοιπόν πληροφορούμαστε ότι έρχεται Διοικητής, που έρχεται αλήθεια και να διοικήσει τι, αφού φυσικά, όπως έχει η κατάσταση και όσοι δεν γνωρίζουν να την μάθουν, δεν χρειάζεται Διοικητής, εκτός και αν  αυτός χρειάζεται το Νοσοκομείο για δικούς του  επαγγελματικούς και βιοποριστικούς λόγους.

Μία επίσκεψη βέβαια  στους άδειους διαδρόμους, θαλάμους, ιατρεία εργαστήρια γραφεία κλπ ίσως κάνει καλό και στον ίδιο, και ίσως προτιμήσει να διαθέσει την επιστημοσύνη του και την ενέργειά του σε άλλους χώρους, που πιθανόν έχουν ανάγκη ή μπορεί να έχει περισσότερη ανάγκη ο ίδιος.

Βέβαια οι Κρεστεναίοι, μία μερίδα τουλάχιστον, με περισσότερο ώριμη σκέψη λένε: «αφού έρχεται Διοικητής, μάλλον θα ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο μας και θα πάψουμε να ανησυχούμε και να φοβόμαστε»… για το σήμερα και το αύριο και για την αποψίλωση της περιοχής.

Είναι και άλλοι όμως  πιο προχωρημένοι, που υπολογίζουν και ελπίζουν πως η Κυβέρνηση ξαναστήνει το παλιό, γνωστό και χρεοκοπημένο κράτος και ας λέει άλλα δημόσια ή ας πληροφορεί διαφορετικά τους ελεγκτές της Τρόϊκας και ελπίζουν πως σύντομα θα έρθει στα Κρέστενα, Προϊστάμενος του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εφορίας, του Δημόσιου Ταμείου, του ΙΚΑ, ακόμη και της  ξεπουλημένης Αγροτικής Τραπέζης.

Καμία σημασία δεν έχει που οι υπηρεσίες αυτές έκλεισαν οριστικά με νόμο, μήπως  και για το Νοσοκομείο, δεν έγινε ουσιαστικά το ίδιο, αφού έμεινε μόνο ένα μικρό τμήμα του και ένα άλλο που λέγεται Κέντρο Υγείας, χωρίς  φυσικά δυνατότητα παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αλλά ούτε και πλήρους πρωτοβάθμιας.

Τα εργαστήρια εγκαταλείφθηκαν και σκουριάζουν, τα χειρουργεία το ίδιο, μηχανήματα διαγνωστικά και θεραπευτικά παροπλίσθηκαν και χάνονται στην σκουριά και στην αχρηστία, το δε ελάχιστο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που απέμεινε, αγωνίζεται υπεράνθρωπα ,ώστε να μπορέσει να προσφέρει αξιόπιστες και αξιόλογες υπηρεσίες.

Καλώς να έρθετε κ. Διοικητά, ο κόσμος της Ολυμπίας εκ φύσεως φιλόξενος, θα σας υποδεχθεί και θα σας καλοδεχθεί, αλλά να ξέρετε, πως δεν ζήτησε ποτέ και δεν θέλει Διοικητή, απλά ζητάει και θέλει Νοσοκομείο κανονικό, ας είναι και μικρό, αλλά Νοσοκομείο.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα