Ηλεία

Κρέστενα: Έργα καθαρισμού στον εθνικό δρόμο

Ακούστε το άρθρο

Έργα καθαρισμού της πυκνής βλάστησης και των δέντρων που «κρέμονται» επικίνδυνα στο δρόμο από τη διασταύρωση Κρεστένων μέχρι και το Κάτω Σαμικό και περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ορατότητα των οδηγών που κινούνται καθημερινά στο δρόμο αυτό, πραγματοποίησε το περασμένο διάστημα το Δασαρχείο Ολυμπίας.

Αναλυτικότερα, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα η Δασική Υπηρεσία με τη συνδρομή εποχιακών εργαζομένων κατάφερε να καθαρίσει το κομμάτι από διασταύρωση Κρεστένων μέχρι Κάτω Σαμικό σε πλάτος 4 με 5 μέτρων εκατέρωθεν του δρόμου. Σύμφωνα με τον Δασάρχη Ολυμπίας Βασίλη Γιακουμή, πρόκειται για ένα έργο που στόχο είχε τη βελτίωση της ορατότητας όσων κινούνται σ’ αυτόν και τη μείωση των πιθανοτήτων σοβαρού ατυχήματος.

Ακόμα, εστίασε ιδιαίτερα στις εργασίες που έγιναν με το κόψιμο μερικών επικίνδυνων πεύκων που είχαν κλίση προς το δρόμο, στο βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να συνεχιστεί το έργο και στην άριστη συνεργασία της υπηρεσίας με Περιφέρεια και Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας προκειμένου το έργο να έχει άριστα αποτελέσματα. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πιθανή ανανέωση της σύμβασης με τους εργαζόμενους που θα οδηγήσει στη συνέχιση και ολοκλήρωση του καθαρισμού όλων των επικίνδυνων σημείων, καθώς και στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αντιπυρικής προστασίας πριν τα τέλη Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις τρεις αντιπυρικές ζώνες στο Λαπίθα, η πρώτη ήδη έχει ολοκληρωθεί, η δεύτερη θέλει ελάχιστες μέρες ακόμα για να τελειώσει και η τρίτη σύμφωνα με τον κ. Γιακουμή αναμένεται να έχει τελειώσει πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Όλη η επικαιρότητα