Ηλεία

Κρέστενα: Παρουσιάστηκαν οι νέοι πυλώνες πρόνοιας

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε προχθές η ημερίδα του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων στον χώρο της πρώην Μαθητικής Εστίας Κρεστένων, με θέμα την παρουσίαση του ρόλου και της λειτουργίας των δύο δομών στην τοπική κοινωνία, καθώς και τη συνοπτική παρουσίαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), προϋποθέσεις και διευκρινήσεις για την καταβολή του.

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής ΣΥμπαράταξης, Γ. Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρας, o αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ.Γεωργιόπουλος, o αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Παναγιώτης Μπράμος, κ.ά.

Ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε στη σημασία των νέων δομών πρόνοιας, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής, όπως οι ηλικιωμένοι, και τόνισε ότι η κρίση έχει πλήξει βάναυσα τους μικρούς και απομακρυσμένους οικισμούς.

«Δομές όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο στοχεύουν στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και όσων χτυπήθηκαν από την ανελέητη κρίση που έπληξε τη χώρα μας. Επιδιώκουμε να στηρίξουμε παιδιά, ενήλικες, οικογένειες, να βελτιώσουμε το βιοτικό τους επίπεδο και να διασφαλίσουμε την κοινωνική τους ένταξη, μέσα από την ενημέρωσή τους για τα προγράμματα που υλοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς για τους συμπολίτες μας», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Φορείς του δήμου, εκπρόσωποι διαφόρων Συλλόγων και Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και απλοί Δημότες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δύο αυτές νέες δομές.

Όλη η επικαιρότητα