Olympia Forum Ηλεία Πολιτική

Κρέτσου: «Περήφανη για όσα η πολιτική μας έχει προσφέρει στην Ελλάδα και τους πολίτες της»

Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, έκανε λόγο για τον στόχο που έχει πετύχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέναντι στη δημιουργία ίσων ευκαιριών ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και μιας καλύτερης ζωής για τους Ευρωπαίους πολίτες και επιχειρηματίες, κατά την ομιλία της στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου , στην Αρχαία Ολυμπία.

«Υψίστης σημασίας για τις δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα, είναι η απτή σχέση αλληλεγγύης Ευρώπης και Ελλάδας.

Η υποστήριξη καινοτομίας και τεχνολογίας οδήγησε στη δημιουργία του καινοτόμου ερευνητικού κέντρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών Π1 innohub της Corallia. Η αναβάθμιση των υποδομών στον οδικό άξονα πιστοποιείται μέσα από έργα όπως η Ολυμπία Οδός και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Η αναβάθμιση των υποδομών σε σχολεία και νοσοκομεία είχαν στόχο την κοινωνική φροντίδα.

Ακόμα και σε αυτό τον Ιερό χώρο όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν από χιλιάδες χρόνια πριν, έχουμε χρηματοδοτήσει με Ευρωπαϊκά κεφάλαια διάφορα πρότζεκτ όπως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, την αναπαλαίωση του νέου και του παλιού Μουσείου, την αποκατάσταση του Αρχαιολογικού Χώρου καθώς και έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις για τη διατήρηση αρκετών αρχαίων ευρημάτων

Αυτό το Αναπτυξιακό Συνέδριο έρχεται σε μια σωστή στιγμή για να προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα γενιά προγραμμάτων ανάπτυξης για την περιοχή της Πελοποννήσου.»

Όλη η επικαιρότητα