Κόσμος

Κρίση στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπιασαν και ανακρίνουν Ουκρανό «σαμποτέρ» – Διάγγελμα Πούτιν στον ρωσικό λαό

Βομβαρδισμοί στο Ντόνετσκ, ένας άμαχος νεκρός
Ακούστε το άρθρο

Αναμένονται οι αποφάσεις του Κρεμλίνου για τα εδάφη που κατέχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στην Ουκρανία – Σε δύο γκρουπ εισήλθαν οι Ουκρανοί «σαμποτέρ» ειπώθηκε στο ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας.

Καταιγιστικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς αναμένεται η απόφαση του Κρεμλίνου για την αναγνώριση των εδαφών που κατέχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας.

Λίγη ώρα μετά την εξουδετέρωση πέντε Ουκρανών στρατιωτών «σαμποτέρ» στα σύνορα, η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει πιάσει και ανακρίνει έναν ακόμα «σαμποτέρ». Την ίδια ώρα, αναμένεται διάγγελμα τοτ Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διευθυντή Ασφαλείας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπορντίνκοφ, δύο γκρουπ με Ουκρανούς «σαμποτέρ» εισήλθαν στη ρωσική επικράτεια, με στόχο να προκαλέσουν προβοκάτσια. «Και οι δύο ομάδες εξουδετερώθηκαν μετά από μάχες με τους στρατιώτες μας», πρόσθεσε στην ενημέρωση.

Βομβαρδισμοί και ένας άμαχος νεκρός στο Ντόνετσκ

Ο ήχος πολλαπλών εκρήξεων ακούστηκε γύρω στις 18.15 ώρα Ελλάδας σήμερα, στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, που έχουν τη στήριξη της Μόσχας, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η φύση των εκρήξεων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Από τους βομβαρδισμούς ένας άμαχος σκοτώθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης. Το θύμα είναι ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1970, σκοτώθηκε στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, όπου ο βομβαρδισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση και ζημιές σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, διευκρίνισε στο Facebook ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Όλη η επικαιρότητα