Οικονομία

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΣΕΚΑΠ – Προς πτώχευση οδεύει η εταιρεία

Ακούστε το άρθρο
Κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιείται σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο να προετοιμάζει – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ, η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών εταιρειών ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων, αποφασίστηκε λόγω «της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της», η οποία είναι απόρροια δύο εξελίξεων:

Πρώτον, της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την προσφυγή της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο ύψους άνω των 38 εκατ. ευρώ, που αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις του 2009.

Δεύτερον, της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία -σύμφωνα με την εταιρεία- κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές παλαιότερης χρήσης, το τελωνείο «μπλόκαρε» τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά.

Η ΣΕΚΑΠ εξαγοράστηκε από τον όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη το 2013, μέσω της εταιρείας Donskoy Tabak.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας υποστηρίζουν την αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ και όπως λένε προσβλέπουν στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για επίλυση του θέματος. «Η ανάπτυξη της εταιρείας μόνο καλό θα κάνει στην οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους» υποστηρίζουν.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα