Ελλάδα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Αναβάθμιση Ηλείων Αστυνομικών

Ακούστε το άρθρο

Σε γρίφο έχει εξελιχθεί από χθες το πρόσωπο που θα αναλάβει Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, μετά την απόφαση να μην τοποθετηθεί Υποστράτηγος στη θέση, όπως αντίστοιχα και στις Γενικές Διευθύνσεις της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να τοποθετηθεί κάποιος από τους Ταξιάρχους στις συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επικρατέστερος για τη Γενική της Δυτικής Ελλάδας θεωρείται ο νυν Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος κρίθηκε διατηρητέος στον βαθμό του Ταξιάρχου στις χθεσινές κρίσεις και είναι ο αρχαιότερος μεταξύ των τριών Ταξιάρχων στην Περιφέρεια. Οι άλλοι δύο είναι ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Νίκος Κοτρωνιάς και ο προαχθείς σε Ταξίαρχο στις χθεσινές κρίσεις, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος α’ βοηθός του κ. Κοτρωνιά και στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικητής του ΑΤ Βάρδας. Το μοναδικό εναλλακτικό σενάριο –με λίγες πιθανότητες- είναι να προκύψει μετακίνηση ταξιάρχου από άλλη ή σε άλλη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η επιλογή του επικεφαλής για τη Δυτική Ελλάδα θα καθορίσει και το ποιος θα τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, αν θα είναι δηλαδή κάποιος από τους Ταξιάρχους ή θα φέρει τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.

Διατηρητέος ο Ηλείος φρούραρχος Κ.Κυριαζόπουλος

Παράλληλα, στην πρώτη θέση της επετηρίδας των ταξιαρχών της Ελληνικής Αστυνομίας «ηγείται» πλέον ο Ηλείος φρούραρχος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Κατά τις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος κρίθηκε διατηρητέος στον βαθμό του ταξιάρχου και βρίσκεται στην πρώτη θέση της επετηρίδας.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρήσει και την τιμητική και νευραλγική θέση του φρουράρχου της Βουλής, κατόπιν προσωπικής επιθυμίας του ίδιου του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, λόγω της εξαίρετης συνεργασίας τους σε κομβικές στιγμές στην διάρκεια δύσκολων συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου, αλλά και σε ότι αφορά την αντιμετώπιση συμβάντων που σημειώθηκαν εκτός αυτού, όπως πορείες, διαδηλώσεις κλπ.

Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή σύνθεση της Βουλής, καθώς ουκ ολίγες φορές έχουν προκληθεί εντάσεις και επεισόδια με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ως εκ τούτου απαιτούνται αξιωματικοί με εμπειρία, γνώση, αποτελεσματικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά για να αντιμετωπιστούν τέτοια συμβάντα. Στοιχεία που διαθέτει ο Ηλείος φρούραρχος με τους συνεργάτες του. Εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και εις ανώτερα.

Όλη η επικαιρότητα