Ηλεία

Πύργος: Οι κρίσεις στην Πυροσβεστική: Οι αλλαγές και η έκπληξη

Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν και επίσημα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, οι τακτικές κρίσεις των ανώτερων αξιωματικών του Σώματος, οι οποίες, φέρνουν διαφοροποιήσεις και ανακατατάξεις και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν κριθεί ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου εκεί στον βαθμό του Υποστρατήγου είχε αποφασισθεί να παραμείνει ο Ηλείος, Νίκος Νικολακόπουλος.

Έτσι σύμφωνα με τις χθεσινές κρίσεις, μετά την συνεδρίαση υπό την προεδρία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ, Βασίλειου Καπέλιου, του Ανώτερου Συμβουλίου του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των τακτικών κρίσεων έτους 2017 και όσον αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κρίθηκε προακτέος στον βαθμό του Αρχιπυράρχου ο Πύραρχος, Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος από διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών τοποθετείται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ως Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, στη θέση του Υποστρατήγου, Βασίλη Ματθαιόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κυριακόπουλος, έχει υπηρετήσει και σε υπηρεσίες της Ηλείας, με την τελευταία να είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, ως Διοικητής το έτος 2015.

Από την πλευρά του ο Υποστράτηγος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, που παραμένει στον βαθμό του – σύμφωνα με τις προηγούμενες κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών – πρόκειται να τοποθετηθεί ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, στη θέση του Ηλείου Υποστρατήγου, Νίκου Νικολακόπουλου, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται εκτός υπηρεσίας – παρέμεινε όμως στον βαθμό του Υποστρατήγου κατά τις τελευταίες κρίσεις του 2017.

Οι αλλαγές στον Πύργο

Οι κρίσεις των ανώτερων αξιωματικών, φέρνουν αλλαγές και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, όπου νέος Διοικητής της Π.Υ. Πύργου και Νομού Ηλείας, αναλαμβάνει ο Αντιπύραρχος προαχθείς σε Πύραρχο, Ιωάννης Πετρούτσος, που είναι διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών.

Ο Πύραρχος, Νίκος Σπαής, που υπηρέτησε τον τελευταίο χρόνο στην Π.Υ. Πύργου, ως διοικητής, παραμένει στον βαθμό του και θα μετακινηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Ωστόσο μια εξέλιξη, που δεν αναμενόταν και προκάλεσε έκπληξη, «έκρυβαν» οι συγκεκριμένες κρίσεις καθώς από αυτές, κρίθηκε εν αποστρατεία ο Πύραρχος, Ηλίας Μανιάτης, που υπηρετούσε ως Υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου. Την θέση του Πυράρχου, Ηλία Μανιάτη, αναμένεται να καλύψει ο Αντιπύραρχος, Κώστας Κατσαριώτης, που υπηρετεί στην Π.Υ. Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Πύραρχος, Γιάννης Πετρούτσος, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις 10 Φεβρουαρίου.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα