Κόσμος

Κριστίνα Κορέα: H 30χρονη αρχιτέκτονας που ζωγράφισε τον Κουασιμόδο να αγκαλιάζει την Παναγία των Παρισίων

Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε δέκα λεπτά σχεδίασε το σκίτσο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το σκίτσο της, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, απεικονίζει την καταστροφή του συμβόλου της Γαλλίας και της Χριστιανοσύνης, την Παναγία των Παρισίων.

Η 38χρονη Κριστίνα Κορέα, αρχιτέκτονας από τον Ισημερινό, ζει στην περιοχή Γκουαγιακίλ, νοτιοδυτικά της χώρας.  «Βλέποντας τις εικόνες της φωτιάς, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό αυτή η σκηνή με το χαρακτήρα της Disney », επισημαίνει.

Στην πρωτότυπη σκηνή της ταινίας «Η Παναγία των Παρισίων», παραγωγής 1996 της Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Κουασιμόδος, ο δύσμορφος κωδωνοκρούστης της Παναγίας των Παρισίων, αγκαλιάζει την τσιγγάνα Εσμεράλδα.

«Θυμήθηκα αυτή την εικόνα του πόνου» λέει η 38χρονη αρχιτεκτόνισσα Μέχρι χθες το σκίτσο της είχε στο Instagram πάνω από 200 χιλιάδες likes.

«Θυμήθηκα αυτή την εικόνα λύπης», εξηγεί λέγοντας ότι θέλησε μέσα από το σκίτσο της να φανεί αυτό το αίσθημα που μπορεί να έχει κάποιος, να θέλει να πιαστεί από κάτι, ασυνείδητα, αρχικά, αν αυτό το χάνει ολοκληρωτικά.

Από το Ιnstagram, το σκίτσο τη αρχιτεκτόνισσας πέρασε στο Facebook και στο Twitter, όπου ο Bραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ, το μοιράστηκε με το μήνυμα “Pray for France” (Προσευχηθείτε για τη Γαλλία). Άλλοι χρήστες το αναδημοσίευσαν με τη λέξη κλειδί #dibujosdecristina (σκίτσα της Κριστίνα) όπως είναι το όνομα του λογαριασμού στο Instagram της εικονογράφου.

Η αρχιτέκτονας, που επισκέφτηκε την Παναγία των Παρισίων πριν από δέκα χρόνια με τους γονείς της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παρίσι, πληροφορήθηκε για την πυρκαγιά τη Δευτέρα από τα μηνύματα των φίλων που έλαβε στο κινητό ενώ δούλευε στο εργαστήριό της.

Όπως και τότε που ήταν παιδί, η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάρει ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι και να σχεδιάσει: το βράδυ της Δευτέρας το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν ο ήρωας του Ουγκό να αγκαλιάζει σφιχτά τον «πληγωμένο» καθεδρικό ναό.

Όλη η επικαιρότητα