Ελλάδα

Κρήτη: Στο ψυχιατρείο ο 44χρονος που έσφαξε τη μάνα και τραυμάτισε την αδερφή του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ότι ο άνδρας που το 2019 σκότωσε με μαχαίρι τη μάνα του και τραυμάτισε την αδελφή του, είχε το ακαταλόγιστο.
Ακούστε το άρθρο

Σε ειδική ψυχιατρική κλινική αποφασίστηκε να μπει ο 44χρονος μητροκτόνος στην Κρήτη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ότι ο άνδρας που το 2019 σκότωσε με μαχαίρι τη μάνα του και τραυμάτισε την αδελφή του, είχε το ακαταλόγιστο.

Απολογούμενος ο μητροκτόνος ανέφερε πως δεν θυμάται πολλά πράγματα από εκείνη την ημέρα, καθώς ήταν υπό την επήρεια των φαρμάκων, ενώ τόνισε πως αγαπούσε τη μητέρα του.

Το μόνο που θυμάται ήταν πως αρχικά επιτέθηκε στην αδερφή του και ύστερα στη 92χρονη μάνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αποφάσισε την Τρίτη (15.02.2022) ότι ο 44χρονος πρέπει να νοσηλευτεί για πέντε χρόνια σε ειδική ψυχιατρική κλινική, καθώς έκρινε πως είχε το ακαταλόγιστο.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του, λέγοντας, μάλιστα, πως δεν πρέπει να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο, επειδή ο δράστης καταλάβαινε το άδικο της πράξης του. Πρότεινε, όμως, να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός.

Κρήτη: Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 26 Οκτωβρίου 2019 ένας 42χρονος, υπό την επήρεια φαρμάκων, επιτίθεται με μαχαίρι στη μάνα και την αδερφή του στο σπίτι τους, στον Μασταμπά Ηρακλείου, και στη συνέχεια αυτοτραυματίζεται.

Η 92χρονη μητέρα μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και λίγες ώρες μετά αφήνει την τελευταία της πνοή.

Αντίθετα, η αδερφή του , παρά τα σοβαρά τραύματά της, καταφέρνει να ζήσει.

Ο 42χρονος – τότε – δράστης νοσηλεύτηκε στην εντατική με βαθύ τραύμα στο στήθος, που προκάλεσε ο ίδιος.

Όλη η επικαιρότητα