Ελλάδα

Κρήτη: Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη των 12 φοιτητών

Ακούστε το άρθρο

Αύριο 10 Φεβρουαρίου 2017, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, που κατηγορούνται για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, μαζί με άλλους συμφοιτητές τους το 2011, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συγκεκριμένα οι 12 φοιτητές κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου τους, που διεκδικούσε να έχουν τη δυνατότητα οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του 2011, που είχε χαθεί λόγω της κατάληψης ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Με αφορμή την αυριανή εξ αναβολής δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και την τελευταία αναβολή της δίκης τον περασμένο Μάρτιο, επανέρχεται και εκδικάζεται εκ νέου αύριο η υπόθεση των 12 φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η δίωξη των 12 φοιτητών στην Κρήτη είναι φυσικά δίωξη πολιτική.

Δεν διώκονται απλά οι φοιτητές, αλλά ο ίδιος ο αγώνας των νέων για μία άλλη Ελλάδα.

Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας κάθε φοιτητή και της νεολαίας, που υπερασπίζεται ένα άλλο πανεπιστήμιο, μια άλλη Παιδεία, ένα διαφορετικό μέλλον σε μια νέα Ελλάδα.

Αφενός μεν οφείλουμε – ο καθένας από όπου μπορεί – να περιφρουρήσουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης.

Αφετέρου οφείλουμε να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις πλάι στη νέα γενιά και τη σπουδάζουσα νεολαία στο δίκαιο και σήμερα αγώνα για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα