Ηλεία

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Μυρσίνη

Με μηνιγγίτιδα πιθανότατα μικροβιακής αιτιολογίας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας  από την Κυριακή 28χρονος Σύριος πρόσφυγας που διαμένει με την οικογένειά του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη. Όπως δήλωσε στην «ΠΑΤΡΙΣ» ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδος Γιάννης Λέντζας «η  κλινική εικόνα του ασθενούς  είναι πολύ καλή»

Η «Πατρίς» συνομίλησε επίσης με τον συντονιστή της δομής της Μυρσίνης κ. Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος βρίσκεται σχεδόν 24ώρες το 24ωρο στη δομή και γνωρίζει κάθε τι που συμβαίνει εκεί. Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρεται στο ιστορικό του περιστατικού μηνιγγίτιδας και είναι απόλυτα καθησυχαστικός, μεταφέροντας διαβεβαιώσεις γιατρών: «Ειδοποιήθηκα στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι ένας επωφελούμενος στη δομή, είχε κεφαλαλγία. Πήγα αμέσως εκεί και λίγη ώρα αργότερα κάλεσα ασθενοφόρο που μετέφερε τον 28χρονο Σύριο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Εκεί έγιναν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι πάσχει από μηνιγγίτιδα χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει ταυτοποίηση» (Δηλαδή αν πρόκειται για μικροβιακή ή ιογενής).

Επικοινωνία με ΚΕΕΛΠΝΟ

Και ο κ. Αγγελόπουλος συνέχισε: «Στην συνέχεια διεκομίσθη και πάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος. Την Κυριακή το απόγευμα πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή του ΚΥ Γαστούνης κ. Δημήτρη Τασσόπουλο ο οποίος έδωσε οδηγίες για εμβολιασμό των δύο παιδιών της οικογένειας του 28χρονου. Την Δευτέρα το πρωί ήρθε στη δομή γιατρός από το Πολυδύναμο Λεχαινών και δόθηκε αγωγή τόσο σε μένα όσο και στα ενήλικα μέλη της οικογένειας του Σύριου αλλά και στα παιδιά. Στη συνέχεια επικοινώνησα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αθήνα, όπου ανέφερα το περιστατικό. Από εκεί με διαβεβαίωσαν επίσημα ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ. Το τονίζω και το επαναλαμβάνω.  Θέλω ακόμη να πω ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου ως συντονιστής της δομής, κατά εκείνων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επωφελούμενων ».

Σημειώνεται ότι τη δομή της Μυρσίνης παρακολουθούν ιατρικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, ιατροί του ΚΥ Γαστούνης με πρώτο τον διευθυντή του  παιδίατρο κ. Δημήτρη Τασσόπουλο, ιατροί από το Πολυδύναμο Λεχαινών καθώς και ιατροί του ΙΣ Αμαλιάδος.

Ναμπίλ: «Όλες οι ενέργειες»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και γιατρός κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε στην «Πατρίς»: «Από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προφύλαξη της υγείας των επωφελούμενων στη δομή»

 

Λέντζας: «Πολύ καλή η κλινική εικόνα»

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδος κ Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην «Πατρίς»: «Κατά πάσα πιθανότητα από τις πρώτες εξετάσεις προκύπτει ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα μικροβιακής αιτιολογίας. Η κλινική εικόνα του ασθενούς είναι πολύ καλή. Έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις στον Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και εκεί εκρίθη ότι το περιστατικό μπορεί να αντιμετωπισθεί από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Όλη η επικαιρότητα