WEB tv Ηλεία

Κρουαζιέρα: Από το Κατάκολο στο… Μαϊάµι! (βίντεο)

Tο Κατάκολο «ταξίδεψε» στο Μαϊάμι ως τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας με το ΕΒΕ Ηλείας!
Ακούστε το άρθρο

Το λιμάνι του Κατακόλου ως τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας, που το αναβαθμίζει και το κάνει ακόμα πιο γνωστό στην Ευρώπη και διεθνώς, βρέθηκε στο «επίκεντρο» της μεγάλης έκθεσης Κρουαζιεροπλοΐας 2022 που έγινε στο Μαϊάμι.

Μέσω του ειδικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου Ηλείας και επικεφαλής της εξειδικευμένης εταιρείας ανάπτυξης κρουαζιέρας Five Senses Consulting και Seatrade Ambassador, Ιωάννη Μπρά, το Κατάκολο «ταξίδεψε» στο Μαϊάμι ως τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας με το ΕΒΕ Ηλείας, να θέτει ως στόχο, την επόμενη χρονιά να υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή στην έκθεση στο Μαϊάμι με τη δημιουργία περιπτέρου προβολής του λιμανιού.

Όπως ανέφερε στην εφ. Πατρίς ο Διονύσης Μπουλούτας, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας η παρουσία του λιμανιού του Κατακόλου στην έκθεση Κρουαζιεροπλοΐας στο Μαϊάμι, ήταν ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα για την προώθηση του λιμανιού, ένα όραμα που είχε ξεκινήσει από το 2012 και το οποίο έγινε πράξη. Έτσι φέτος τον Ιανουάριο ήδη ξεκίνησε ένας «αγώνας δρόμου» με την συνεργασία του κ. Μπρά και των μελών της διοίκησης του ΕΒΕ, Σάκη Μπουλούτα και Λευτέρη Βαρουξή, ώστε με τα κατάλληλα μέσα το λιμάνι του Κατακόλου να διαφημιστεί στην έκθεση και να γίνει γνωστό ως τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας.

«Ήταν ένα όνειρο που το έχουμε ξεκινήσει από το 2012 και το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με τον ειδικό συνεργάτη, Γιάννη Μπρά, εμένα προσωπικά και το μέλος επίσης της διοίκησης του ΕΒΕ, Λευτέρη Βαρουξή ξεκινήσαμε να επεξεργαζόμαστε και να συζητάμε πως θα μπορέσει το ΕΒΕ Ηλείας να βρεθεί σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Πραγματικά στείλαμε το λογότυπο και κάποια ειδικά φυλλάδια του ΕΒΕ από το λιμάνι τα οποία τα επεξεργάστηκε ο κ. Μπρα και τον Μάιο βρέθηκε στην μεγάλη έκθεση κρουαζιεροπλοΐας στην οποία συζήτησε με όλους τους παράγοντες της κρουαζιέρας και τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την κρουαζιέρα ειδικότερα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα ήταν όπως είπα ένα όνειρο που το ξεκινήσαμε το 2012 που για πολλούς λόγους δεν καταφέραμε να βρεθούμε εκεί αλλά αυτή τη φορά πραγματικά πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε τον επόμενο χρόνο και μέσα από κάποιες συνεργασίες, ίσως και με την Αρχαία Ολυμπία αλλά και με τον δήμο του Πύργου να μπορέσουμε να αναδείξουμε την δυνατότητα που έχει το λιμάνι του Κατακόλου.

Επεξεργαζόμαστε και με τον πρόεδρο του ΕΒΕ τον κ. Νικολούτσο και με τον κ. Λευτέρη Βαρουξή τα επόμενα βήματα, πιστεύω πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε και μια πιο εξειδικευμένη εικόνα του τι ακριβώς έγινε στο Μαϊάμι παρουσία του Γιάννη Μπρά, έτσι ώστε του χρόνου να βρεθούμε με ένα δικό μας περίπτερο εκεί και με δικούς μας ανθρώπους για να μπορέσουμε να προβάλλουμε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό κομμάτι που έχουμε στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Μπουλούτας.

Όλη η επικαιρότητα