Ελλάδα Ηλεία Οικονομία

Η κρυμμένη δυναμική του Καϊάφα…

Την αναξιοποίητη δυναμική της περιοχής του Καϊάφα παρουσίασε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ.Γεωργιόπουλος, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα,  την οποία υποστήριξε το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ. Ο κ. Γεωργιόπουλος συμμετείχε ως κεντρικός εισηγητής στην ημερίδα, της οποίας στόχος ήταν να αναδείξει την προοπτική των ιαματικών πηγών στην χώρα μας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας.

Απευθυνόμενος κυρίως στους παρευρισκόμενους υποψήφιους επενδυτές,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας παρουσίασε αναλυτικά, με τη χρήση βίντεο και εικόνας, του τουριστικού προφίλ της Ηλείας με επίκεντρο τον Καϊάφα και τις δυνατότητες αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησής του, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο…

«Όλοι αναζητούμε τώρα το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης στην Ελλάδα. Αυτό που επιδιώκουμε στον Καϊάφα είναι μία ολιστική παρέμβαση που θα συνθέτει και θα αναδεικνύει τον ιαματικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, το συνεδριακό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τις ναυταθλητικές δυνατότητες της λίμνης», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεωργιόπουλος και αναφέρθηκε συνοπτικά στο όραμα για τον Καϊάφα.

«Στην ημερίδα αναδείξαμε και τονίσαμε πως πρέπει να ξεπεράσουμε τις στείρες λογικές του παρελθόντος που διαιρούν τον δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα και να δημιουργήσουμε γέφυρες που θα ενώνουν τους παραπάνω τομείς δυναμικά, με στόχο τη βιωσιμότητα τέτοιων αναπτυξιακών εγχειρημάτων. Το δικό μας όραμα είναι να συνδέσουμε το σπουδαίο πολιτιστικό μας απόθεμα με τον τουρισμό και τη μοναδική ηλειακή αγροδιατροφή. Ο Καϊάφας μπορεί να αποτελέσει ένα τέτοιο μοντέλο ανάπτυξης».

Στο πάνελ συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλος ο Υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας, Γενικοί Γραμματείς, το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Όλη η επικαιρότητα