Categories: WEB tvΗλεία

ΚΤΕΛ Ηλείας: Μάχη με τον χρόνο για την επισκευή της οροφής

Share

Μάχη με το χρόνο δίνει η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας προκειμένου να προλάβει, ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου, να ολοκληρώσει τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο στέγαστρο του σταθμού που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» τον Πύργο την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διευθέτηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να διαπιστωθεί από ειδικούς το μέγεθος της ζημιάς και στη συνέχεια να εξεταστεί το αίτημα της διοίκησης του οργανισμού για χρηματοδότηση από την πολιτεία, ενώ «τρέχουν» οι συζητήσεις για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

«Έχουμε κάνει ενέργειες, έχουμε επικοινωνήσει με τους βουλευτές και με τους αντιπεριφερειάρχες του νομού Ηλείας, κάναμε την αίτησή μας στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχει προωθηθεί το αίτημά μας στο Υπουργείο για αποζημίωση. Περιμένουμε και το κλιμάκιο της Περιφέρειας από μέρα σε μέρα για να ελέγξει και να πιστοποιήσει τη ζημιά που υπέστη η οροφή από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το ΚΤΕΛ. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, θα έρθει από το υπουργείο, αφού τελειώσει το έργο. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, θα πληρώσουμε τη ζημιά και το κράτος θα αποφασίσει τι μπορεί να μας δώσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αριστοτέλης Οικονομόπουλος στην εφ. «Πατρίς».

Παράλληλα, ο κ. Οικονομόπουλος έχει προχωρήσει τις συζητήσεις με εταιρίες και έχει λάβει τις προσφορές για την ολική αντικατάσταση της οροφής του σταθμού, με το κόστος να κυμαίνεται από 50.000 έως 60.000 ευρώ.

«Εμείς θα προβούμε σε αποκατάσταση της ζημιάς. Αυτή την εβδομάδα λάβαμε τις προσφορές για το κόστος επισκευής, που κυμαίνεται από 50.000 έως 60.000 ευρώ μαζί με τις υπόλοιπες φθορές που υπάρχουν. Πρέπει να γίνει ολοκληρωτική αποξήλωση του στεγάστρου και να τοποθετηθούν πάνελ οροφής σκίασης».

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σύντομα περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση των φωτιστικών που καταστράφηκαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, αφού είχε προηγηθεί η ζημιά στην οροφή.

Το μεγάλο στοίχημα για τον οργανισμό είναι η επισκευή της οροφής πριν την περίοδο των εορτών για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό, με δεδομένη φυσικά την αυξημένη κίνηση λόγω των ημερών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας «σίγουρα θέλουμε να προλάβουμε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα έχουμε αυξημένη επιβατική κίνηση και προς το νομό αλλά και προς την Αθήνα. Πρέπει να έχουμε έτοιμες τις αποβάθρες ώστε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών. Τώρα έχουν μείνει μόνο δύο αποβάθρες που τις χρησιμοποιούμε όταν βρέχει, αλλά θα προβούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην αποκατάσταση του στεγάστρου για να προλάβουμε».