Ηλεία

ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ: Διακοπή δρομολογίων λόγω κακού οδικού δικτύου

Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένη να προστατέψει τους οδηγούς, τους επιβάτες και τα λεωφορεία από το αφρόντιστο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο είναι η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηλείας, για αυτό και αποφασίστηκε η διακοπή δρομολογίων σε περιοχές όπου η βατότητα είναι περιορισμένη και δεν επιτρέπει ασφαλή κυκλοφορία του λεωφορείου.

Τον προηγούμενο μήνα διεκόπη για περίπου δέκα ημέρες το αστικό δρομολόγιο Πύργος-Κολίρι-Λαμπέτι «λόγω της ύπαρξης κλάδων δέντρων, τα οποία δυσχεραίνουν τη διέλευση των λεωφορείων» όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Ηλείας…

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Κώστας Καλαμπόκας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι πλέον η πολιτική της εταιρίας, μετά τη λήξη της μαθητικής περιόδου, θα είναι στην ίδια κατεύθυνση, όπου διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την ασφαλή κυκλοφορία.

«Έγιναν κάποιες περικοπές δρομολογίων λόγω βατότητας στο οδικό δίκτυο. Ωστόσο, μερίμνησε ο δήμοας και κόπηκαν τα κλαδιά. Η πολιτική της εταιρείας, μετά τη μαθητική περίοδο, κατά την οποία εκτελούμε τα δρομολόγια με κόστος για τα παιδιά και ζημιές στον στόλο, είναι η διακοπή δρομολογίων αν το οδικό δίκτυο δεν είναι ασφαλές και δεν γίνονται ενέργειες για την αποκατάστασή του», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Καλαμπόκας, προσθέτοντας ότι έχουν διαπιστωθεί κι άλλα προβλήματα που ουσιαστικά προκαλούν ζημιά στους επιβάτες αλλά και στον ανανεωμένο στόλο του ΚΤΕΛ Ηλείας.

«Πέρα από το πρόβλημα με τα κλαδιά, διαπιστώνουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας παρκάρουν το ΙΧ τους σε σημεία που εμποδίζουν το λεωφορείο, αυξάνοντας την επικινδυνότητα, αφού ο οδηγός αναγκάζεται να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Ο στόλος του ΚΤΕΛ έχει ανανεωθεί με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, με ύψιστο βαθμό ασφάλειας και πολύ καλή οδική συμπεριφορά και αντιρρυπαντική τενχνολογία» συμπλήρωσε ο κ. Καλαμπόκας.

Ξεκίνησαν τα θερινά δρομολόγια

Από τις 5 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει τα θερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων για Σπιάντζα και Κατάκολο, με την προσδοκία να μην καταγραφεί μεγάλη πτώση, και θα διαρκέσουν ως τις 30 Αυγούστου.

«Στο Κατάκολο είναι ίδια με πέρυσι, στη Σπιάντζα έχουμε δύο λιγότερα, λόγω μειωμένης κίνησης, ωστόσο έχουν διαρθρωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες. Η τάση την τελευταία πενταετία είναι πτωτική, καθώς έγιναν κάποιες αλλαγές στα καταστήματα που εξυπηρετούσαν όσους πήγαιναν για μπάνιο, ο κόσμος ακόμα ψάχνει την παραλία και την καντινα που του αρέσει, και γενικώς δεν περιμένουμε την κίνηση των προηγούμενων ετών», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Κ.Καλαμπόκας, σημειώνοντας ότι φέτος μπήκαν καινούρια δρομολόγια προς την παραλία Επιταλίου και την παραλία Κουρούτας, αλλά δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

«Έγιναν προσπάθειες, με ελκυστική τομή και έκπτωση στα καταστήματα, αλλά ο κόσμος  δεν τα προτίμησε ίσως γιατί επιλέγει τις κλασικές παραλίες του Πύργου. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε το κάτι  διαφορετικό στον επιβάτη», σχολίασε ο κ. Καλαμπόκας.

Όλη η επικαιρότητα