Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΚΤΕΛ Ηλείας: Η πτώση φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια

Ακούστε το άρθρο

Έντονα βιώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης το ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς οι πολίτες έχουν σφίξει το ζωνάρι και έχουν περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Κίνησης, το ΚΤΕΛ κατέγραψε πτώση περίπου 30% σε σχέση με το 2015 κατά την εορταστική περίοδο από τα Χριστούγεννα έως και τα Φώτα. Σωρευτικά, σε βάθος πενταετίας η μείωση ξεπερνά το 60-65%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα της συγκοινωνίας.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

«Αναμέναμε πτώση λόγω οικονομικών αλλά και καιρικών συνθηκών, η οποία έφτασε τελικά στο 30%. Ο κόσμος δεν επέλεξε να μετακινηθεί στις γιορτές. Εμείς βέβαια φροντίσαμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό που μετακινήθηκε με το ΚΤΕΛ Ηλείας  με έκτακτα δρομολόγια. Ο κόσμος είχε παράπονα λόγω των οικονομικών συγκυριών, για αυτό και φροντίσαμε με τα εισιτήρια επιστροφής, που έχουν κάποια έκπτωση, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Σωρευτικά η μείωση στην πενταετία είναι πάνω από 60-65%», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο υπεύθυνος Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Κων/νος Καλαμπόκας, προσθέτοντας ότι το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς δεν καταγράφηκε κίνηση, ούτε σε τοπικά ούτε σε υπεραστικά δρομολόγια.

Ο κ.Καλαμπόκας ανέφερε ότι ο κύριος όγκος των μετακινούμενων ήταν σπουδαστές, για τους οποίους υπενθύμισε ότι έχει θεσπιστεί 50% έκπτωση για μετακίνηση από τον τόπο σπουδών στον τόπο διαμονής.

Αλλαγές στα δρομολόγια

Ο κ.Καλαμπόκας προανήγγειλε αναδιάρθρωση στον «κορμό» των δρομολογίων, υπογραμμίζοντας ότι είναι μονόδρομος για να σταθεί όρθια η συγκοινωνία υπό τις υπάρχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

«Η διοίκηση και τα αρμόδια τμήματα της εταιρείας εξετάζουν αλλαγές στον κεντρικό κορμό των δρομολογίων, για να αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Η συγκοινωνία είναι πολιτισμός και πρέπει να κρατηθεί, αλλά για να κρατηθεί πρέπει να αλλάξει. Σε πρώτη φάση θα εξεταστούν τα υπεραστικά δρομολόγια και –αν κριθεί απαραίτητο και πάντα σε επαφή με τον κόσμο- θα δούμε και τα τοπικά δρομολόγια.

Σχετικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία, ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης τόνισε ότι προκλήθηκε ταλαιπωρία στους επιβάτες εξαιτίας έκτακτων περικοπών, διότι το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία είχε προβλήματα, ενώ το ΚΤΕΛ δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους αρμόδιους φορείς (σ.σ. Τροχαία, δήμος) για να ενεργήσει κατάλληλα και να αποτραπεί η ταλαιπωρία.

Όλη η επικαιρότητα