Επιχειρήσεις Ηλεία

ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ: Προυποθέσεις και όροι κυκλοφορίας για μπαγκαζιέρες και τρέϊλερ

Ακούστε το άρθρο

Με την υπουργική απόφαση Γ9/46447/2397 ΦΕΚ 2303 της 12.6.2019 καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας σε οχήματα κατηγορίας Ο δηλαδή ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να φροντίσουν, αν θέλουν να είναι νόμιμοι, να εκδώσουν ξεχωριστές άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου του 2020 (9 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της ως άνω απόφασης). Τα παλιά σημειώματα ρυμούλκησης δεν θα ισχύουν πλέον.

Όταν κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους και έλκουν το ρυμουλκούμενο πρέπει να έχουν μαζί τους και τις δύο άδειες κυκλοφορίας δηλαδή και για το ρυμουλκό και για το ρυμουλκούμενο.

Οταν το αυτοκίνητο (ρυμουλκό) δεν έλκει τότε ο κοτσαδόρος είτε θα έχει αποσπαστεί είτε θα έχει αναδιπλωθεί, ώστε να μην προεξέχει από τον προφυλακτήρα. Απαγορεύονται οι σταθεροί κοτσαδόροι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση οι ιδιοκτήτες ρυμουλκών οχημάτων είναι υποχρεωμένοι, μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2020, να αντικαταστήσουν τους κοτσαδόρους στο αυτοκίνητό τους με αποσπώμενους ή αναδιπλούμενους (όσοι δεν έχουν ήδη τέτοιους).

Εννοείται ότι στα ΚΤΕΟ, όταν προσκομίζεται για έλεγχο το ρυμουλκό αυτοκίνητο με σταθερό, δηλαδή με μη αποσπώμενο ή μη αναδιπλούμενο κοτσαδόρο, τότε θα σημειώνεται σοβαρή έλλειψη και ο ιδιοκτήτης του θα είναι υποχρεωμένος να το πάει για επανέλεγχο μέσα σε ένα μήνα.

ΚΤΕΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΣΥΝΤΡΙΑΔΑ

26210 20970

ΚΤΕΟ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ, ΚΑΒΑΣΙΛΑ

26230 32212

Όλη η επικαιρότητα