Οργή και ξεσηκωμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία η φρικτή δολοφονία ενός αδέσποτου κουταβιού. Το σκυλάκι βρέθηκε από διερχόμενους σε δασώδη περιοχή στην δυτική επαρχία Σακάρια.

Αγωνιζόταν να κρατηθεί στη ζωή, καθώς του είχαν κόψει και τα τέσσερα πόδια του. Παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, δεν άντεξε και πέθανε δύο μέρες αργότερα.

Χειριστής βαρέως οχήματος που εργαζόταν στην περιοχή τέθηκε συνελήφθη, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του σκύλου, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

O κτηνίατρος που ανέλαβε να σώσει το σκυλάκι, δήλωσε ότι τα πόδια του είχαν κοπεί με τσεκούρι ή με άλλο παρεμφερές εργαλείο.

“Με βάση τα αρχικά στοιχεία, το βαρύ όχημα θα μπορούσε να κόψει τα πόδια του σκύλου. Ακόμα και αν ο οδηγός δεν το είδε, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, γιατί θα έπρεπε να ήταν βέβαιος ότι δεν υπήρχαν ζώα όταν εργαζόταν στην κατασκευή” δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Η έκταση που πήρε το θέμα και η αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών, που εκφράστηκε μέσω του διαδικτύου, έκανε πολιτικούς να παρέμβουν, με ορισμένους να ζητούν αυστηροποίηση των ποινών για όσους βιαιοπραγούν κατά των αδέσποτων ζώων.

Πηγή:Hurriyet