Ηλεία

ΚΤΥΠ: Άμεσες διαδικασίες για νέες αίθουσες στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας

Σε άμεση διαδικασία αναζήτησης και εξεύρεσης τεσσάρων τουλάχιστον αιθουσών κυρίως από τον Δήμο Δυτ. Αχαΐας αλλά και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης αντίστοιχα,  προχωρά η ΚΤΥΠ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς του τόπου για να μπορέσει να λειτουργήσει σε  ομαλές  συνθήκες το Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανωλάδας.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης σύσκεψης  στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε. που την συγκάλεσε ο ηλείος Υφ. Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος και πήρε την σχετική πρωτοβουλία μετά τα όσα είδε και συζήτησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο κ. Μπαξεβανάκης  χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανάγκη να βρεθούν οι αίθουσες, και ζήτησε να μην χαθεί άλλος χρόνος αφού πράγματι η σημερινή εικόνα  δεν μπορεί να συνεχισθεί στη Νέα Μανωλάδα με ακατάλληλους ουσιαστικά λυομένους οικίσκους και μάλιστα σε σχολείο.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ κ. Κοντούλη, ο βουλευτής του Νομού Μάκης Μπαλαούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Οιικονομικών  Δυτ. Ελλάδας  Πάνος Μπράμος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Χαμουζάς, ο Δντής του Σχολείου Διονύσης Κυπριώτης, και αντιπροσωπεία των γονέων.

Η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα και η ίδια το Δημοτικό Ν. Μανωλάδας, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών προκειμένου να γίνει αυτοψία στις αίθουσες του παλαιού πέτρινου σχολείου, το οποίο θα κριθεί σε ποιο βαθμό μπορεί να είναι επισκευάσιμο. Μάλιστα για την δαπάνη της επισκευής του δεσμεύθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος να συμβάλει και η Περιφέρεια.

Συμφωνήθηκε πάντως να βρεθούν και τρόποι σημαντικής χρηματοδότησης για να δρομολογηθεί και η κατασκευή νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Ν. Μανωλάδας, και προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφούν τόσο ο Υφυπουργός Παιδείας όσο και ο παριστάμενος βουλευτής. Ειδικότερα θα διερευνηθεί σε πρώτη φάση η περίπτωση χρηματοδότησης από το Εθνικό Σχέδιο Δημοσίων Επενδύσεων.

Όλη η επικαιρότητα