Πολιτική

Κ.Τζαβάρας: «Ας γίνει η 1η Μάη η ημέρα που θα σταματήσουν επιτέλους οι ψευδείς υποσχέσεις!»

tzabaras_kostas_0.jpg

Στις συνειδήσεις όλων μας οι αγώνες για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών και για την αντιμετώπιση της ανεργίας στα τέλη του 19ου αιώνα, παραμένουν ζωντανοί μέσα από τον εορτασμό της 1ης Μαΐου, ως το εφαλτήριο της σύγχρονης προσπάθειας για την προστασία της οικονομικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας των πολιτών, ασχέτως του χώρου εργασίας τους.

Αγώνες όμως δεν δίνονται μόνο μέσα στους εργασιακούς χώρους, αγώνες δίνονται και σιωπηλά, μέσα από την καθημερινή υπερπροσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για να βγει η χώρα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που την έφεραν χρόνια κακών επιλογών, λαϊκισμού και αδιαφορίας για μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές. Αγώνες που δίνονται με αξιοπρέπεια, δύναμη ψυχής και προσωπικές θυσίες, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, χωρίς την οικονομική θηλιά που στραγγαλίζει την κοινωνία μας.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο ακραία επίθεση στα συμφέροντα της κοινωνίας και των εργαζομένων από την ασύστολη εξαπάτηση και την άκρατη ψευδολογία, σαν αυτή που ζήσαμε όλοι μας στις πρόσφατες εκλογές, με υποσχέσεις που αίρονται η μια μετά την άλλη δια στόματος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εγκατάλειψη της αγοράς σε μια βαθιά ύφεση, εξαφάνιση της ρευστότητας των τραπεζών και εσωτερικό δανεισμό. Υποσχέσεις που η μη πραγματοποίησή τους θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερα και σκληρότερα πλήγματα στην κοινωνία από όσα έχει υποστεί έως σήμερα.

Ο ουσιαστικός αγώνας που οφείλουμε όλοι να δώσουμε είναι ο αγώνας της στήριξης και της ευμάρειας του ελληνικού λαού, ο οποίος θυσιάζει εδώ και πέντε χρόνια τα κεκτημένα του για ένα καλύτερο αύριο. Και ο μόνος δρόμος που θα μας οδηγήσει εκεί είναι αυτός της ειλικρίνειας και της από κοινού συμμετοχής όλων μας στην αναγκαία προσπάθεια να ορθοποδήσει ο τόπος μας. Ας γίνει η 1η Μάη η ημέρα που θα σταματήσουν επιτέλους οι ψευδείς υποσχέσεις και θα ακουστεί η αλήθεια από τα κυβερνητικά χείλη προς τον ελληνικό λαό.

Κώστας Τζαβάρας

Όλη η επικαιρότητα