Πολιτισμός

Κυκλοφορεί το Σάββατο το μεταθανάτιο άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι

Ο διάσημος Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός, αλλά και ηθοποιός – David Bowie έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2016, μετά από 18 μήνες μάχης με τον καρκίνο.
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο άλμπουμ του διάσημου Βρετανού μουσικού Ντέιβιντ Μπόουι με τίτλο «Toy» θα κυκλοφορήσει αύριο, με αφορμή την 75η επέτειο από τη γέννησή του. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν μετά την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Glastonbury το 2000, και ακόμη και τότε ήταν προγραμματισμένο ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορούσε την ίδια χρονιά, ωστόσο, η απόφαση της δισκογραφικής ήταν ο Bowie να ηχογραφήσει εντελώς νέο υλικό.

Η δισκογραφική εταιρεία «Warner Cappell Music» (WCM) και το «David Bowie Estate», τις πρώτες μέρες του 2022, ανακοίνωσαν ότι η WCM απέκτησε παγκόσμια δικαιώματα δημοσίευσης στον κατάλογο πρωτότυπων τραγουδιών των ροκ μουσικών, αναφέρει το Tanjug. Έτσι, τα τραγούδια αυτής της κυκλοφορίας έγιναν μέρος του θρύλου του «χαμένου άλμπουμ» του Ντέιβιντ και στη συνέχεια, πριν από δέκα χρόνια, κυκλοφόρησε διαδικτυακά, ενώ αύριο, στις 8 Ιανουαρίου, το άλμπουμ «Toy» θα κυκλοφορήσει σε πλήρη δόξα και σε όλες τις μορφές – CD, βινύλιο.

Κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου Jam session το 2000, ο εκπρόσωπος του είδους “glam rock”, David Bowie (1947-2016), επανερμήνευσε τα διάσημα τραγούδια που ηχογράφησε την περίοδο από το 1964 έως το 1971.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει τα τραγούδια “In The Heat of the Morning” (1968) με τμήματα εγχόρδων βγαλμένα από το αρχικό demo. έκδοση, “Shadow Man”, και ο Bowie ηχογράφησε ξανά το πρώτο του σινγκλ “Liza Jane” (1964). Το συμβόλαιο με αυτή τη σπουδαία μουσική εταιρεία περιλαμβάνει το πλήρες έργο του Bowie – εκατοντάδες τραγούδια από μια καριέρα που κράτησε έξι δεκαετίες.

Ο διάσημος Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός, αλλά και ηθοποιός – David Bowie έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2016, μετά από 18 μήνες μάχης με τον καρκίνο.

Όλη η επικαιρότητα