Categories: WEB tvΗλεία

Κυκλοφοριακό για «γερά» νεύρα στο κέντρο του Πύργου

Share

Με ιδιαίτερη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων τις τελευταίες ημέρες στον Πύργο.

Ο λόγος φυσικά της όξυνσης των κυκλοφοριακού προβλήματος σε κεντρικούς κυρίως δρόμους της πόλης έχει να κάνει με την κάθοδο των ετεροδημοτών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή εκμεταλλευόμενοι τις καλοκαιρινές άδειες, ενώ υπάρχουν και αυτοί που επισκέπτονται τον Πύργο για λίγες ημέρες ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως είναι η Μανωλοπούλου, η Κοκκίνου, η Πατρών, η Ερμού και άλλες, προκαλούν «πονοκέφαλο» στους οδηγούς των οχημάτων και όχι μόνο, ενώ πολλές φορές δε  λείπει και ο εκνευρισμός όταν εξαντλούνται τα όρια της υπομονής.

Ήδη η Τροχαία έχει ανακοινώσει αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης για αυτές τις ημέρες, ωστόσο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή εντός του αστικού ιστού της πόλης και να ελεγχθούν παραπάνω οι παραβάσεις που αφορούν τους χώρους στάθμευσης, μιας και συναντά κανείς σε καθημερινή βάση διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Στο έργο των ελέγχων συμβάλλει και η Δημοτική Αστυνομία που καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους προσπαθώντας να συνετίσει τους παραβάτες και να ρυθμίσει την κυκλοφορία όσο περισσότερο μπορεί.

Καλό είναι να προσέχουμε και να διευκολύνουμε την κατάσταση αν βρεθούμε μέσα σε όλο αυτό που γίνεται…

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Αχτύπης επεσήμανε το γεγονός ότι λόγω του Δεκαπενταύγουστου η κίνηση είναι αυξημένη στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, ωστόσο συνέστησε υπομονή στους οδηγούς και τόνισε ότι πρέπει να επιδείξουν υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά ώστε να μην προβαίνουν σε παραβάσεις και δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία. Ακόμα, ο κ.Αχτύπης δήλωσε πως «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή ροή των οχημάτων σε όλα τα κεντρικά σημεία του Πύργου σε συνεργασία με την Τροχαία.

Η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται στους δρόμους πρωί, απόγευμα, βράδυ και αυτές τις ημέρες πιο εντατικά λόγω της αυξημένης κίνησης και των περιπολιών που πραγματοποιούνται σε περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, όπως η Σπιάτζα και το Ποτόκι».

«Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη αυτές τις ημέρες. Το περιμέναμε ότι θα συμβεί αυτό, όπως άλλωστε συμβαίνει και κάθε Αύγουστο στον Πύργο. Είναι ωραία εικόνα το να βλέπεις κόσμο και να έχει κίνηση η πόλη, αλλά καλό είναι να μην υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση από την Τροχαία και μια καλύτερη κατάσταση όσον αφορά το θέμα του παρκαρίσματος των οχημάτων», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο οδηγός ταξί, Νίκος Θεοδωρακόπουλος.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, κ.κ. Μπλάθρας και Βασιλακόπουλος, εξέφρασαν την ανάγκη για την δημιουργία ενός δημοτικού πάρκινγκ που θα δώσει μια ανάσα στο κυκλοφορικό πρόβλημα, σχολιάζοντας δε ότι τις ημέρες που διανύουμε είναι λογικό σε μια πόλη όπως ο Πύργος, που δεν είναι συνηθισμένη στη μεγάλη κυκλοφορία των οχημάτων, να δημιουργείται αυτό το «κομφούζιο» στους δρόμους.

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο το μήνα που διανύουμε και έχει γίνει ακόμα εντονότερο, ειδικά στο κέντρο του Πύργου, εξαιτίας και των αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την εποχή. Πρέπει να παρκάρουμε έξω από την πόλη για να μην οξύνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε ένα πάρκινγκ.

Χώροι υπάρχουν και κάποια στιγμή πρέπει να προγραμματιστεί η κατασκευή του», υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» ο Σπύρος Μπλάθρας, ενώ ο Μέλτης Βασιλακόπουλος είπε ότι «στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου η κίνηση των οχημάτων είναι φανερά αυξημένη κυρίως λόγω των ημερών.

Σε κάθε μικρή πόλη που δεν έχει τις υποδομές για τόση μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Λίγη υπομονή χρειάζεται, καλή διάθεση και όλα θα γίνουν. Το πρόβλημα με το πάρκινγκ υπήρχε πάντα, όμως υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι για τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης».