Κύκλωμα “έλεγχε” καταστήματα στην Καλαμάτα – Ψάχνουν και στην Ηλεία;

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα μεγάλης επιχείρησης που έστησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, χάρη στην οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας εμπλοκή αρκετών γνωστών επιχειρηματιών της Καλαμάτας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον έξι άτομα έχουν συλληφθεί, επιχειρηματίες της Καλαμάτας, που φέρεται να σχετίζονται με τον έλεγχο μαγαζιών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Η επιχείρηση ξεκίνησε να συγκροτείται μετά την αποφυλάκιση συγκεκριμένου προσώπου, που σύμφωνα με την Αστυνομία προσπάθησε να ανακτήσει και πάλι τον έλεγχο καφετεριών και νυχτερινών κέντρων που μέχρι πριν τη φυλάκισή του βρίσκονταν υπό την προστασία του.

Τον κύριο συντονισμό της επιχείρησης είχαν οι κεντρικές υπηρεσίες της Αστυνομίας από την Αθήνα και όλα έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα και με συνδρομή πολλών Διευθύνσεων. Να σημειωθεί, πως συλλήψεις έγιναν ταυτόχρονα και στην Αθήνα και συνδέονται με αδίκημα που είχε τελεστεί το περασμένο διάστημα – περί τις αρχές του χρόνου.

Ωστόσο, μια τέτοια επιχείρηση δεν θα μπορούσε να έχει αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα αν δε γινόταν χρήση για αρκετό καιρό των εξελιγμένων μέσων καταγραφής και παρακολούθησης που διαθέτει η Αστυνομία. Χάρη σε αυτά, κατάφεραν να εντοπίσουν και να αποτυπώσουν τη σύνδεση περισσότερων από 10 ατόμων και το ένα κομμάτι μετά το άλλο σταδιακά συμπληρωνόταν από τις επικοινωνίες και όχι μόνο…

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα αναμένεται να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες που στοιχειοθετούνται γύρω από τη σύσταση εγκληματικής ομάδας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κρατούνται στην Α.Δ. Μεσσηνίας και σήμερα θα μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο για να τους αποδοθούν κατηγορίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Ανάμειξη και από Ηλεία;

Οι έρευνες της αστυνομίας όμως δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού εξετάζονται με μεγάλη προσοχή τα στοιχεία και οι επαφές των συλληφθέντων. Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει περιορισμός των ερευνών μόνο στη Μεσσηνία, αλλά θα γίνουν έλεγχοι για πιθανές επαφές των κατηγορούμενων στην Ηλεία και στους υπόλοιπους όμορους νομούς.