Ηλεία

Κύκλωμα ναρκωτικών – Ηλεία: Προφυλακίστηκε ο ένας αλλοδαπός, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι δύο

Το κύκλωμα ναρκωτικών που «ξεσκέπασε» την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Η προφυλάκιση του ενός αλλοδαπού κατηγορούμενου για την υπόθεση των σκληρών ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη αποφασίσθηκε μετά τη χθεσινή απολογία των τριών συλληφθέντων ενώπιων του ανακριτή.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ένας εκ των οποίων είναι η απαγόρευση της εξόδου από την χώρα, αφέθηκαν τόσο ο Έλληνας, κάτοικος Πύργου, όσο και ο έτερος αλλοδαπός κατηγορούμενος καθώς καταρρίφθηκαν οι περισσότερες κατηγορίες.

Η σύλληψη των τριών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στην Ηλεία και στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι ο ημεδαπός κατηγορούμενος μετέβαινε σε περιοχές της Αττικής και προμηθευόταν συστηματικά, από τους δύο αλλοδαπούς, ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες διακινούσε στη συνέχεια σε τοξικομανείς στην Ηλεία.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε περιοχή της Αττικής, ο ημεδαπός κατηγορούμενος προμηθεύτηκε από τους δύο αλλοδαπούς 88 γραμμάρια ηρωίνης για να τα διακινήσει στην Ηλεία ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στην οικία και σε χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών των αλλοδαπών διακινητών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 2.087 γραμμάρια ηρωίνης,98 γραμμάρια κοκαΐνης,19 κιλά και 290 γραμμάρια πλακών άγνωστης χημικής συνθέσεως, που χρησιμοποιείται πιθανώς για τη νόθευση των ναρκωτικών ουσιών συνολικού καθαρού βάρους, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με ίχνη ναρκωτικών ουσιών,πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM και δύο αυτοκίνητα (εντός ενός αυτοκινήτου ανευρέθηκαν και 800 ευρώ).

Παράλληλα, σε υπόγειο χώρο – καβάτζα, λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για τη νόθευση και επεξεργασία των ναρκωτικών ουσιών στο οποίο βρέθηκε και χρηματοκιβώτιο με 113.700 ευρώ.

Ως προς τη δράση του ημεδαπού κατηγορουμένου, στην Ηλεία, διαπιστώθηκε ότι είχε διακινήσει τους τελευταίους δύο μήνες, σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, περίπου 1.200 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 80.000 ευρώ».

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων είναι οι δικηγόροι Σάκης Κότσιφας, Θάνος Καννής και Νάσος Μαρίνης.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα