Ηλεία

Κυλλήνη: Υδατοδρόμιο εντός του έτους

Ακούστε το άρθρο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Τι δηλώνουν στην «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΔΛΤ Γ. Λέντζας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Hellenic Seaplanes» Ν. Χαραλάμπους

Η Κυλλήνη θα είναι το πρώτο λιμάνι στην Δυτική Ελλάδα όπου εντός του έτους θα προσθαλασσωθούν υδροπλάνα, εξέλιξη που αλλάζει άρδην την εικόνα της περιοχής αλλά και ευρύτερα του νομού.

O Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και πρόεδρος του ΔΛΤΚ κ. Γιάννης Λέντζας είναι γνωστό ότι όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν  σε επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας και την εταιρία Hellenic Seaplanes ειδικά για το θέμα κατασκευής υδατοδρομίου στην Κυλλήνη. Και τα νέα επιτέλους είναι καλά. Οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς και σε αυτό έχει συντελέσει και η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Hellenic Seaplanes, είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τον χρόνο που τρέχει με διαφορετικές προτεραιότητες λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε το παγκόσμιο lockdown, και έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψει τις καθυστερήσεις που επιφέρουν αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα από την ΥΠΑ οι λεπτομέρειες για την λειτουργία σχολών εκπαίδευσης για το προσωπικό που θα εργαστεί στα υδατοδρόμια.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, τρέχουν επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ που αφορούν σε αδειοδοτήσεις και κατασκευές υδατοδρομίων στο σύνολο της χώρας.

Η «Hellenic Seaplanes» στην «Πατρίς»

Έτσι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της “Hellenic Seaplanes”  κ. Νικόλα Χαραλάμπους στην «Πατρίς» ξεκινά η αδειοδότηση στην Κυλλήνη ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για την Λίμνη Καιάφα. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους «τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης στην Κυλλήνη και θα ακολουθήσει η επιλογή αναδόχου. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία βάσης συντήρησης στην Κυλλήνη που θα σημαίνει , εκτός των άλλων και νέες θέσεις εργασίας.  Όσο για την Λίμνη Καϊάφα είναι σίγουρο ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, ενώ δεν υπάρχουν  ακόμη νέες εξελίξεις για το υδατοδρόμιο στο Λιμάνι Κατακόλου».

Λέντζας: Θετικές εξελιξεις

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας δήλωσε: ««Έχω τονίσει ότι στόχος μας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω το λιμάνι της Κυλλήνης, δημιουργώντας υδατοδρόμιο που θα συνδέει την Πελοπόννησο με τα νησιά του Ιονίου αλλά και με όλη τη Δυτική Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκινήσαμε από το μηδέν όπως γνωρίζετε, γιατί δεν υπήρχε κάτι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουμε ξεκινήσει, μαζί με την αντιδήμαρχο Αλεξάνδρα Γιαννίτση που «τρέχει» το θέμα και συνεχίζουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε εντός των προσεχών μηνών να υπάρχουν θετικότατες εξελίξεις. Συγκεκριμένα έχουμε ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών  προκειμένου σύντομα να καταθέσουμε φάκελο προς αδειοδότηση και θα ακολουθήσει η επιλογή αναδόχου και εντός του έτους η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη.»

Όλη η επικαιρότητα