Ηλεία

Κυνηγοί Ηλείας: Περιμένοντας τις πρώτες τουφεκιές – Ικανοποίηση από τη ρυθμιστική

kynhgi.jpg

Η νέα ρυθμιστική που υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, μοίρασε χαμόγελα σε όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους και τους κυνηγούς. Σύμφωνα με τους κυνηγετικούς συλλόγους της Ηλείας, οι προτάσεις τους, όπως φάνηκε και μέσω της ρυθμιστικής, εισακούστηκαν και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει καμία αφορμή για να μην είναι ευχαριστημένοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρέστενας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Ο τωρινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, αποδείχθηκε αρκετά ενεργός και με συμμετοχή σε όλα τα θέματα, σε σχέση με τους προκατόχους του. Η υπογραφή του για τη ρυθμιστική έγινε νωρίς, γεγονός που βολεύει τόσο τους κυνηγετικούς συλλόγους όσο και τους κυνηγούς. Τώρα όσον αφορά την κυνηγετική περίοδο, οφείλουμε όλοι να είμαστε συνεπείς, νόμιμοι και πολύ προσεκτικοί. Ευχόμαστε καλή κυνηγετική περίοδο σε όλους και σαν σύλλογος δίνουμε το λόγο μας ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις και την προσφορά βοήθειας εκεί που υπάρχει ανάγκη, πράγμα το οποίο ο σύλλογός μας το αποδεικνύει περίτρανα εδώ και χρόνια».

«Να τηρηθούν από τους πάντες οι νόμοι»

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιάννης Αρέστης, φανερά ικανοποιημένος ανέφερε: «Η υπογραφή της νέας ρυθμιστικής είναι κάτι που μας χαροποίησε όλους. Είναι παρόμοια με την περσινή, με τις διαφορές να είναι μικρές και σε συγκεκριμένα σημεία. Οι προτάσεις όλων των συλλόγων μας, φάνηκε πως εισακούστηκαν. Ευχόμαστε καλή κυνηγετική περίοδο, να τηρηθούν από τους πάντες οι νόμοι, να σεβαστούν τη φύση και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους, ώστε να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο γεγονός».

«Να μην υπάρχουν τραυματισμοί»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών, Γιώργος Βέρροιος, είπε: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που βγήκε νωρίτερα η ρυθμιστική σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ο κατάλογος των θηρεύσιμων παραμένει ίδιος, με ίδια όρια κάρπωσης. Ελπίζουμε να είναι μια καλή κυνηγετική περίοδος και να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Καλούμε τους κυνηγούς να σεβαστούν το θήραμα και τις ξένες περιουσίες, για να μην υπάρχει πρόβλημα».

Τέλος, ο Αχιλλέας Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βουπρασίας, είπε: «Είμαστε αρχικά έκπληκτοι που η ρυθμιστική βγήκε τόσο σύντομα, αλλά και ικανοποιημένοι που δεν καθυστέρησε όπως άλλες χρονιές, ταλαιπωρώντας όλους τους κυνηγούς. Τώρα, όσον αφορά το περιεχόμενο της ρυθμιστικής, αυτό παραμένει ίδιο. Από ‘κει και πέρα, ευχόμαστε σε όλους καλή κυνηγετική περίοδο, χωρίς να υπάρξουν ευτράπελα. Να ακολουθήσουμε τους νόμους και να σεβαστούμε την φύση, για να μην βρεθούμε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων, λόγου χάρη ενός τραυματισμού».

Όλη η επικαιρότητα