Κόσμος

Κυνηγοί θησαυρών λένε ότι βρίσκονται μια ανάσα από το μυθικό κομπόδεμα του Lemminkainen αξίας 15 δισεκατομμυρίων (vid)

Η ομάδα «Temple Twelve» αναζητά το θησαυρό από το 1987
Ακούστε το άρθρο

Μία ομάδα κυνηγών θησαυρών δηλώνει ότι βρίσκεται μια ανάσα από την ανακάλυψη του «μεγαλύτερου θησαυρού στον κόσμο» που λέγεται ότι αξίζει 15 δισεκατομμύρια λίρες. Η ομάδα, γνωστή ως «Temple Twelve», αναζητά στη Φινλανδία από το 1987 το «μυθικό κομπόδεμα του Lemminkainen» που αποτελείται από χρυσό, κοσμήματα και αντικείμενα.

Εάν ο θησαυρός όντως βρεθεί, πιστεύεται ότι θα είναι η πιο πολύτιμη ανακάλυψη (από άποψη χρηματικής αξίας) που έχει βρεθεί ποτέ. Η ομάδα περνούσε τα καλοκαίρια της αναζητώντας τον θησαυρό, δουλεύοντας έξι ώρες τη μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ο τεράστιος θησαυρός πιστεύεται ότι περιλαμβάνει περίπου 50.000 πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια και διαμάντια. Περίπου 1.000 τεχνουργήματα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω πιστεύεται επίσης ότι αποτελούν μέρος του θησαυρού μαζί με μια σειρά από αγάλματα χρυσού 18 καρατίων σε φυσικό μέγεθος.

Η ιστορία πίσω από τον θησαυρό του Lemminkainen

Μέλη της ομάδας έχουν ταξιδέψει από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, για να συμμετάσχουν στο κυνήγι.

Η κορυφαία αυθεντία στον κόσμο του Lemminkainen, Carl Borgen έχει περιγράψει λεπτομερώς τις ζωές των κυνηγών και του θησαυρού στο βιβλίο του «Προσωρινά Παράφρων». Ο 60χρονος είπε στη Mirror: «Καταλαβαίνω ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο ναό και ότι το πλήρωμα αισθάνεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένο για τους επόμενους μήνες. Τώρα γίνεται λόγος στο στρατόπεδο ότι βρισκόμαστε στο πρόδρομο μιας σημαντικής ανακάλυψης, η οποία σε πραγματικούς όρους θα μπορούσε να είναι η ανακάλυψη του μεγαλύτερου και πολυτιμότερου θησαυρού στον κόσμο».

Η ύπαρξη του θησαυρού αναγνωρίστηκε το 1984 όταν ο γαιοκτήμονας Ior Bock ισχυρίστηκε ότι η οικογένειά του ήταν άμεσοι απόγονοι του Lemminkäinen, που εμφανίζονται στη φινλανδική παγανιστική μυθολογία.

Ο Bock ισχυρίστηκε ότι ο θάλαμος στο κτήμα του είχε σφραγιστεί με πέτρινες πλάκες τον 10ο αιώνα για να προστατεύσει τον θησαυρό από τους εισβολείς. Γεννημένος το 1942, ο Bock ήταν κάτι σαν εκκεντρική φιγούρα και θεωρούνταν «μύστης» και εργαζόταν ως ξεναγός στο νησιωτικό φρούριο Suomenlinna.

Ισχυρίστηκε ότι καταγόταν από μια οικογένεια που ανήκε στους αρχαίους παγανιστικούς χρόνους, η οποία απεικονίζεται στα έπος του Bock.

Πιστεύεται ότι ο θησαυρός είναι κρυμμένος κάπου στο σύστημα των σπηλαίων Sibbosberg, 20 μίλια ανατολικά της φινλανδικής πρωτεύουσας Ελσίνκι. Η κρύπτη πιστεύεται ότι βρίσκεται σε έναν υπόγειο ναό στο Sipoo.

Αμέτρητες επίσημες εξερευνήσεις που προσπαθούν να βρουν τον θησαυρό έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και τρεις δεκαετίες και περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 επαγγελματίες ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Πηγή: newsebeast.gr

Όλη η επικαιρότητα