WEB tv Μεσσηνία

Κυπαρισσία: Απολογούνται οι γονείς του βρέφους – Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την κακοποίηση

Η διάγνωση των γιατρών… έδειξε κακοποίηση!
Ακούστε το άρθρο

Στον ανακριτή Κυπαρισσίας, απολογείται σήμερα, ο νεαρός πατέρας που κατηγορείται για την κακοποίηση του τεσσάρων μηνών μωρού του, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Μαζί του απολογείται και η μητέρα του βρέφους, η οποία δεν κρατείται.

Η διάγνωση των γιατρών… έδειξε κακοποίηση

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν οι γονείς του το μετέφεραν, από χωριό του δήμου Τριφυλίας στο οποίο διαμένουν, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς το παιδί είχε σπασμούς…

Λόγω των σοβαρών τραυμάτων που είχε το βρέφος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας κι από εκεί στο Αγία Σοφία της Αθήνας, με τον 20χρονο πατέρα του παιδιού, λίγο αργότερα να συλλαμβάνεται από τις Αρχές.

Για τη μητέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία καθώς σε έρευνα των αρχών στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκε ένα όπλο και μικροποσότητα χασίς…

O πατέρας από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να βλάψει το παιδί του και ότι ήταν ατύχημα, όμως τα στοιχεία από το διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για την  υπόθεση  που έχει συγκλονίσει την ευρύτερη περιοχή και φέρνει στο φώς της δημοσιότητας σήμερα η εφ. «Πατρίς» είναι αποκαλυπτικά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πολυσέλιδη αναφορά της ΕΛ.ΑΣ, «σύμφωνα με τις πραγματοποιηθείσες εξετάσεις, βρέθηκαν τα εξής: Αναφορικά με τα μάτια πολλαπλές ένδω και πέρα αμφιβληστροειδικές κιληδώδεις αιμορραγίες, ως επί συνδρόμου κακοποιημένου βρέφους, ενώ από διενεργηθείσα αξονική τομογραφία, διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Επίσης διαπιστώθηκε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας και ολιγάριθμα στοιχεία υπαραχνοειδούς περιοχής. Επίσης, διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρικού τόξου αριστερά. Σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των ιατρών που εξέτασαν το βρέφος, αυτό παρουσίαζε σημάδια κακοποίησης» και  καταλήγει: «Λόγω της κλινικής εικόνας του παθόντος βρέφους, καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτή προέκυψε, κρίθηκε από την Υπηρεσία αναγκαίος ο εντοπισμός και προσαγωγή των γονέων του στην Υπηρεσία μας. Κατόπιν σχετικού αιτήματος, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ανηλίκων / Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, αφού είχε αφιχθεί το ασθενοφόρο και προσήχθησαν στην Υπηρεσία μας».

Οι αντιφάσεις του πατέρα

«Ήμουν μόνος στο σπίτι… Μόλις είχα ταΐσει το μωρό. Ξαφνικά άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς για παραπάνω από ένα τέταρτο. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησα δυνατά για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε πάθει το μωρό», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του ο πατέρας του βρέφους ο οποίος όμως σύμφωνα με το διαβιβαστικό έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με την κλινική κατάσταση του νεογνού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο πατέρας του βρέφους «έπεφτε σε αντιφάσεις καθώς αφενός ανέφερε ότι η επιδεινωμένη κλινική κατάσταση του νεογνού προήλθε ξαφνικά την ώρα που της άλλαζαν πάνα από κοινού με την Κ.Μ. κατά την άφιξη εκείνης στην οικία μετά την λήξη της βάρδιας που εργαζόταν σε καφετέρια και πως δεν έχει προβεί σε καμιά βίαια πράξη σε βάρος της ενώ για να δικαιολογήσει εμφανής μώλωπες στο σώμα του βρέφους ανέφερε ότι του είχε πέσει πριν λίγες ημέρες κατά την ώρα που την άλλαζε στον καναπέ, για να παραδεχθεί σε μεταγενέστερο χρόνο ότι ο ίδιος  είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του νεογνού, αναφέροντας ότι περί τις 15.30 ώρα της 24/9/22 ενώ στο σπίτι βρισκόταν μόνος με το παιδί και αφού το είχε ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς, τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας, με τον ίδιο να μην ξέρει τι να κάνει και τελικά να το σηκώνει και να το πιάνει από τις μασχάλες και τα πλευρά και να το ταρακουνάει όλο και γρηγορότερα κι δυνατότερα για αρκετή ώρα, μέχρι να ηρεμήσει,. Τότε αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό έπαθε το νεογνό από το βίαιο ταρακούνημα και αναζήτησε την συμβία του και μητέρα του παιδιού δίχως να της πει  τι έχει συμβεί προσπαθώντας να επισπεύσει την επιστροφή της στην οικία. Καθ’ ον χρόνο επέστρεψε εκείνη, ο ίδιος άλλαζε πάνα στο μωρό . Τότε το νεογνό έβαλε μια μεγάλη τσιρίδα και έχασε τις αισθήσεις του».

Από την πλευρά της, η μητέρα ερωτώμενη σχετικά ανέφερε ότι επιστρέφοντας σπίτι, είδε το παιδί να μελανιάζει και να τσιρίζει και έτσι με τον πατέρα του αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Όλη η επικαιρότητα