Μεσσηνία

Κυπαρισσία: Επιχείρηση…εξωραϊσμού στο χώρο από Δήμο και Αρχές

Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ελπίζουμε μόνιμα μετά από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας και την έγγραφη παράκληση της ΓΑΙΟΣΕ με την αρωγή των αστυνομικών δυνάμεων, ο χώρος του ΟΣΕ Κυπαρισσίας οι χώροι των εγκαταλειμμένων οικίσκων από οικονομικούς μετανάστες Ρουμανικής καταγωγής κυρίως αλλά και εξωραισμός του χώρου από απορρίμματα και πεταμένα υλικά.

Να τονιστεί ότι έγινε έλεγχος νομιμότητα εγγράφων των οικονομικών μεταναστών στις αρμόδιες αρχές καθώς είναι ελεύθεροι και ως γνωστόν είχαν εγκατασταθεί στο χώρο καθώς δεν είχαν μόνιμο χώρο διαμονής. Τα συνεργεία του Δήμου πάντως με μηχανήματα καθάρισαν τον χώρο, τους οικίσκους αλλά και την περιοχή προκειμένου να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον, παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας ενώ το θέμα είχε αναδείξει στο τελευταίο Δ.Σ. ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος δίνοντας όμως και την ανθρώπινη διάσταση της κατάστασης που ως γνωστό είχε προκαλέσει έγγραφες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος είχε αναφέρει ότι «Έχουμε το χώρο του ΟΣΕ, μόλις 20 μέτρα από την πλατεία Κυπαρισσίας. Είναι ένας χώρος που θα μπορούσε να γίνει, με έξυπνες δράσεις, χώρος – πάρκο του ΟΣΕ, χώρος – παιδότοπος και παιδικών χαρών, είδατε την άθλια κατάσταση που βρίσκεται αυτή (σ.σ. η παιδική χαρά) και χώρος για παρκινγκ άνω των 250 αυτοκινήτων, με φωτισμό, θέσεις, παγκάκια, που θα μπορεί να γίνει και χώρος αναψυχής για όλους τους ανθρώπους. Μια μικρή πλατεία. Να σπάσει η μάντρα στη νότια πλευρά και να έχει είσοδο – έξοδο. Θα μπορούσαν να μπουν τόσα πράγματα εκεί. Δυστυχώς, ο χώρος του ΟΣΕ έχει εγκαταλειφθεί. Έχει γίνει χώρος ανεξέλεγκτος μες στο κέντρο της πόλης… Η αισθητική του, η καθαριότητα, είναι μια υγειονομική βόμβα μες στο κέντρο της πόλης. Δε θέλω να καταγγείλω μειονότητες. Ανθρώπους φουκαράδες σε άθλια οικονομική κατάσταση. Αλλά δεν είναι χώρος να γίνεται εκεί, Ρομά από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία, να απλώνουν τα ρούχα τους και να φαίνονται μες στην κεντρική πλατεία και την πόλη. Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι θέμα υγείας, ασφάλειας, αλλά και αισθητικής».

Όλη η επικαιρότητα