Μεσσηνία Πολιτισμός

Κυπαρισσία: Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφους αναβίωσε από το ΓΕΛ

Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ διαχρονική εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αναβίωσαν με υποδειγματικό τρόπο οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας παρουσιάζοντας την εκδήλωση με θέμα τον «Ελληνικό Κινηματογράφο» το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Α. Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στα πλαίσια της Μαθητικής Δημιουργίας με τους μαθητές και μαθήτριες μέσα από θεατρικά δρώμενα και κουστούμια έφεραν στο σανίδι του αμφιθεάτρου της πόλης, το άρωμα που εκπέμπουν ακόμα και σήμερα οι ταινίες του ελληνικού σινεμά. Μέσα από τα δρώμενα αυτά αποτυπώθηκαν γνωστοί χαρακτήρες που ενσάρκωσαν διάσημοι ηθοποιοί στο πανί ενώ η ηχητική κάλυψη στην αίθουσα “Α. Παπαδόπουλος” ήταν ιδανική για το θεατρικό αφιέρωμα στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την θεατρική παιδεία και τον πολιτισμό που τόσο λείπει από τον τόπο μας, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκτός από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλήθος κόσμου παρουσία του διευθυντή του συγκροτήματος κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλου που ενθαρρύνει τα παιδιά να δημιουργούν και να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά.

Όλη η επικαιρότητα