Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ποδοσφαίρου Δικηγόρων Ελλάδας: Εδώ χτυπά η “καρδιά” του Final4 – Υπόσχεται όμορφο θέαμα και πολλές συγκινήσεις

Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη διοργάνωση διεξάγεται από χθες έως και την Κυριακή στην Ηλεία. Πρόκειται για το Final Four του Κυπέλλου ποδοσφαίρου Δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, όπου συμμετέχουν ο δικηγορικός σύλλογος Ηλείας, ο Δράκων Αθηνών, ο Σόλων Αθηνών και η Νέμεσις.

Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου, κατά την οποία μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων, αλλά και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας.

Πιο αναλυτικά :

Οι προπονητές των ομάδων

Γιώργος Λουκάς ΔΡΑΚΩΝ Αθηνών (μίλησε αντί του κ. Τασσιόπουλου)

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση του θεσμού, είναι μια δύσκολη διοργάνωση, και τα παιδιά της Ηλείας άξιζαν να την διοργανώσουν φέτος. Στόχος μας, όπως και όλων των ομάδων είναι η κατάκτηση της κορυφής, δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο, ειδικά για μια ομάδα όπως εμείς που πρωταγωνιστούμε και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από την πρώτη δεν θα είναι επιτυχία για μας».

Ντέγιαν Μιλοσέσκι Δικηγόροι Ηλείας

«Εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά, να είναι ένα όμορφο και εντυπωσιακό φάιναλ φορ, γιατί και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ καλές. Στόχος της ομάδας μας είναι να παρουσιάσουμε ένα καλό ποδόσφαιρο, να μπορέσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που έχουμε δουλέψει και από κει και πέρα αν μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι και μετά κοιτάμε και το κάτι παραπάνω. Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε καλούς παίκτες, ο σύλλογος μας έχει στηρίξει και θέλουμε να τους ανταποδώσουμε αυτή την στήριξη».

Μάρκος Δήμου ΣΟΛΩΝ Αθηνών

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των αγώνων και από πλευράς οργάνωσης και δυναμικότητας των ομάδων. Θα είναι μια ανταγωνιστική διοργάνωση, χαίρομαι που συμμετέχω και σαν στόχο η ομάδα μου έχει πρώτα απ’ όλα να ευχαριστηθεί την συμμετοχή της και να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν πρόκειται να  μας επηρεάσει το γεγονός ότι έχουμε δυο συνεχόμενα παιχνίδια αφού ξέρουμε να κάνουμε διατήρηση δυνάμεων».

Κώστας Μπατσινίλας ΝΕΜΕΣΙΣ

« Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και εύχομαι όλες οι ομάδες να έχουμε ένα καλό παιχνίδι. Επειδή συμμετέχω χρόνια σε αυτή την διοργάνωση και έχω φτάσει σε αρκετούς τελικούς, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ποδόσφαιρο είναι μια διασκέδαση. Πρέπει να απολαμβάνουμε αυτά τα παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια θεσπίστηκε και ο θεσμός του κυπέλλου που δεν υπήρχε, είναι κάτι το διαφορετικό και θα συμμετάσχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Οι αρχηγοί των ομάδων

Γιώργος Λουκάς ΔΡΑΚΩΝ Αθηνών

«Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να κατακτήσουν το τρόπαιο, γιατί οι αγώνες είναι νοκ αουτ. Η δική μου εκτίμηση είναι όμως λίγο διαφορετική, αφού υπάρχει μια ομάδα όπως είναι ο Σόλωνας που είναι τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής, και θεωρώ ότι έχει τον πρώτο λόγο. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά σε πιθανότητες. Και εγώ λέω στους συμπαίκτες μου να μπουν μέσα στο γήπεδο και να ευχαριστηθούν τον αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση».

Μανώλης Μπιρμπίλης Δικηγόροι Ηλείας

«Θέλω να καλωσορίσω τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο κύπελλο και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Να σημειώσω ότι από τους τέσσερις αρχηγούς οι τρεις είμαστε από την Αμαλιάδα. Υπάρχουν οι παραδοσιακές ομάδες που είναι ο Σόλων και ο Δράκων, ομάδα πολύ δυνατή όπως είναι η Νέμεσις και μια επαρχιακή όπως είμαστε εμείς. Όμως ο θεσμός του κυπέλλου είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, ξεκινάμε όλοι από 25% στις πιθανότητες και θα δώσω στην ομάδα μου ένα προβάδισμα λόγω του ότι παίζει στην έδρα της».

Παναγιώτης Μπιλίρης ΣΟΛΩΝ Αθηνών

«Πρώτα απ’ όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές για την άψογη διάγνωση, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον θεσμό. Εμείς σαν Σόλων ερχόμαστε για το καλύτερο ενώ πολύ καλές είναι και οι άλλες ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν τις ελπίδες τους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να έχουμε ωραίους αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος».

Τάσος Κολλάς ΝΕΜΕΣΙΣ

«Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γίνουν ωραία παιχνίδια. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα με πολύ καλό κλίμα και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Εγώ είμαι διπλά χαρούμενος αφού έχω μεγαλώσει στην Αμαλιάδα οπότε θα παίξω σε γήπεδο που έπαιξα μικρός. Όσον αφορά τα φαβορί οι ομάδες του Σόλωνα και του Δράκοντα έχουν περισσότερες παραστάσεις αλλά όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους.

Οι πρόεδροι των τοπικών Δικηγορικών συλλόγων

Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Ηλείας

«Με πολύ χαρά υποδεχτήκαμε τις αποστολές των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του κυπέλλου. Είναι πάντοτε αυτή η διοργάνωση μια σημαντική ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι μέσα στο γήπεδο συνάδελφοι από διαφορετικούς δικηγορικούς χώρους, να αθληθούν με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, μα πρώτα απ’ όλα να ανταλλάξουν απόψεις και να περάσουν ευχάριστα ένα Σαββατοκύριακο.  Το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται φέτος στην Ηλεία της προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία λόγω ότι πραγματοποιείται στην γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, σε μια περιοχή που είναι συνυφασμένη με την διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων».

 

Θανάσης Θεοδόσης πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Ήλιδας

«Να ευχηθώ στις ομάδες και στους φίλους συναδέλφους να έχουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να θέλουν να ξαναέρθουν στην Ηλεία. Να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην θέση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας βρέθηκα μπροστά σε δυο προκλήσεις. Η μια είναι το φάιναλ φορ του κυπέλλου ποδοσφαίρου των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας και η άλλη είναι το πρωτάθλημα μπάσκετ που θα γίνει στο τέλος Ιουλίου επίσης στην Ηλεία και συνδιοργανώνεται από τους δυο συλλόγους της Ηλείας. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε. Καλώ τους φίλους του ποδοσφαίρου να έρθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο βάλλεται. Φιλοδοξούμε να δείξουμε πως είναι πραγματικά το ποδόσφαιρο, το ευ αγωνίζεσθε και το πιο ωραίο θα είναι όταν τελειώνει ο αγώνας να φεύγουμε από το γήπεδο αγκαλιασμένοι και φίλοι».

*** Την συνέντευξη τύπου παρουσίασαν οι γνωστοί δικηγόροι Νίκος Παναγόπουλος και Μισέλ Αμπού – Χάντμπα.

*** Χθες είχαμε τους δυο ημιτελικούς στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας, ενώ σήμερα Σάββατο στις 21.00 θα έχουμε δεξίωση στο Ξενοδοχείο Amalias Hotel.

*** Το πρόγραμμα της Κυριακής 15.4.2018 :
– ώρα 12.30 Μικρός Τελικός στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου.
– ώρα 15.30 Μεγάλος Τελικός στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου.

Μετά τη λήξη του τελικού του Final Four θα ακολουθήσει η απονομή του Κυπέλλου στη Νικήτρια Ομάδα, η απονομή των μεταλλίων στην 1η, 2η και 3η ομάδα καθώς και η βράβευση του MVP, ο οποίος θα προκύψει από τις ψήφους των προπονητών, των αρχηγών και των εκπροσώπων κάθε ομάδας.

Όλη η επικαιρότητα