Αθλητισμός

Κυπελλούχος η Χαβαλένθια στο 8o τουρνουά 5×5 Νέας Φιγαλείας! (PHOTOS)

xabalenthia13.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ολοκληρώθηκε το 8ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5X5 Νέας Φιγαλείας 2013 με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία 9 ομάδων.
 
Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Χαβαλένθια, ομάδα με εξαιρετικό σύνολο από τη Νέα Φιγαλεία, η οποία αντιμετώπισε στον μεγάλο τελικό τον Αστέρα Φιγαλείας, τη μεγάλη έκπληξη του φετινού τουρνουά καθώς είναι η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας.
Ακόμα συμμετείχαν ομάδες από τη Φασκομηλιά, τη Ζαχάρω και την Αυλώνα Μεσσηνίας.
 
Με μια σύντομη ανασκόπηση:

Στην Α’φαση η Αυλώνα Α,οι Λέοντες και η Αυλώνα Β’ αποδείχθηκαν οι πιο αδύναμες και αποχαιρέτισαν νωρίς τη διοργάνωση.
 
Στη Β’ φάση οι Μπέμπηδες και τα Μουστάκια δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων και έτσι αποκλείστηκαν και αυτές.
 
Στην Γ’ φάση και τα ημιτελικά προκρίθηκαν οι Χαβαλένθια, Αστέρας Φιγαλείας, Αίλουροι και Σάο Πάολα.
Εδώ την έκπληξη έκανε ο Αστέρας Φιγαλείας, που κατάφερε να «κόψει» τον δρόμο της Σάο Πάολα (περσυνής κυπελλούχου και φετινού φαβορί)  προς τον τελικό, περνώντας αυτός. Και η Χαβαλένθια «κλείδωσε» τον τελικό νικώντας τους Αίλουρους.
 
Ο μεγάλος τελικός που πραγματοποιήθηκε ανήμερα Δεκαπενταύγουστου με την παρουσία δεκάδων θεατών ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Πριν την έναρξη του αγώνα οι αναμνηστικές φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν.

Διαιτητής του αγώνα ο Παλαίμαχος Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο ένα γκολ, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν την κούπα.

Προσέφεραν θέαμα, έπαιξαν μπάλα, τήρησαν fair play και καταχειροκροτήθηκαν. Τελικό αποτέλεσμα Χαβαλένθια-Αστέρας Φιγαλείας 4-3.

 
Μετά το πέρας του τελικού πραγματοποιήθηκαν οι βραβέυσεις στις ομάδες του τελικού με μετάλλια και χρηματικά έπαθλα.
Επίσης τιμώμενο πρόσωπο του 8ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου ήταν ο Παναγιώτης Μπινιώρης. παίκτης των ακαδημιών του Πανηλειακού, τον οποίο και βράβευσε το ΦΙΓΑΛΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τη συμμετοχή του και την εκπροσώπηση της Φιγαλείας στη Μικτή ομάδα ποδοσφαίρου του Νομού Ηλείας καθώς και στην Περιφερειακή Ομάδα Δυτικής Ελλάδος.

Τέλος, η Χαβάλενθια αφού παρέλαβε το κύπελλο ξεκίνησε τρελά πανηγύρια, ακόμα και με σαμπάνιες, ενώ έκανε και τον γύρο του θριάμβου στον κεντρικό δρόμο της Νέας Φιγαλείας με τις κόρνες να ξεσηκώνουν τους κατοίκους.

Ευχή όλων το 9ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου να είναι ακόμα πιο πετυχημένο!
 
Θάνος Χουλιάρας

Όλη η επικαιρότητα