Κύπρος

Κύπρος: Προς εξιχνίαση η διπλή δολοφονία στη Λευκωσία – Το χρηματοκιβώτιο ήταν ο στόχος των δραστών

Η ληστεία φαίνεται πως ήταν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού στην Κύπρο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την σύλληψη του τέταρτου κατά σειρά υπόπτου για την υπόθεση, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η Αστυνομία προσήγαγε την Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τον τέταρτο ύποπτο ηλικίας 22 ετών και πέτυχε την έκδοση διατάγματος κράτησής του για οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο “Πολίτης”, οι ύποπτοι γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στην οικία.Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο.

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις στο Δικαστήριο, όπως τα απαριθμεί ο “Πολίτης”:

  • Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21χρονης, οι τέσσερις τους  είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.
  • Επίσης, ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του άτυχου ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».
  • Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους.
  • Ο 22χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος.
  • Ο 22χρονος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, (που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του) τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.
  • Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.
  • Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χχρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα